PRIMUL PAS PENTRU CONSTRUIREA UNUI BAZIN DE ÎNOT ACOPERIT ÎN FĂGĂRAŞ

 inot 4De ani de zile se discută despre necesitatea construirii unui bazin de înot acoperit la Făgăraş, însă numai acum s-a găsit o soluţie şi s-a făcut un prim pas în acest sens. Aseară, pe masa consilierilor locali, în cadrul unei şedinţe extraordinare, a fost pus proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii C.N.I. S.A. a bazinului de înot din parcul Regina Maria.

 

Programul „Bazine de înot“, realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I“ S.A. este o soluţie pentru a realiza această investiţie în oraşul nostru, în contextul în care tot mai mulţi copii făgărăşeni, dar şi adulţi obţin performanţe la concusurile de înot. În lipsa unui astfel de bazin acoperit, copiii făgărăşeni erau nevoiţi să meargă la bazinele acoperite de la Braşov.

inot 2Acum, cu ajutorul acestui program care se adresează autorităţilor locale, fostul ştrand din parcul Regina Maria, aflat într-o stare de degradare avansată şi nefuncţional, poate fi reamenajat şi prin investiţii aici să fie realizat pentru început un bazin de înot închis.

Prin punerea în funcţiune a acestui obiectiv de investiţii se va asigura desfăşurarea optimă a activităţilor sportive, a pregătirii echipelor sportive, a pregătirii echipelor de performanţă, a echipelor reprezentative şi totodată se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin practicarea sportului.

img_2753La proiectarea acestor bazine trebuie avute în vedere standardele în vigoare, referitoare la aceste construcţii. Pentru ca rezultatele sportive să poată fi omologate oficial( concursuri de înot, sărituri sau meciuri de polo pe apă), acestea trebuie să se desfăşoare în bazine a căror dimensiuni sunt în conformitate cu standardele în vigoare, prescrise de Federaţia Internaţională de Nataţie. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali, Consiliul Local va asigura finanţare pentru lucrări de sistematizare, racorduri la utilităţi, întreţinerea şi exploatarea obiectivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.