Grevă de avertisment la Spital

greva fagarasSindicaliştii din Sănătate, membri ai Federaţiei Sanitas, s-au aflat astăzi în grevă de avertisment. Ei şi-au întrerupt activitatea timp de două ore, în intervalul orar 8.00-10.00, potrivit liderului Sindicatului Medisan-Sanitas Braşov, Paul Negoescu. Acţiunea are loc la nivel naţional, din cauza nemulţumirilor stârnite de OUG nr. 20 şi 43/2016, privind inechitatea nivelului salarial. Sindicaliştii denunță diferenţele salariale foarte mari între aceleaşi tipuri de profesii, între spitalele neclinice şi spitalele clinice, diferenţe foarte mari între nivelul de pregătire postliceală şi studii superioare, pentru aceeaşi muncă. Diferenţele pornesc de la 800 de lei şi ajung, între cei cu studii posticeale şi cei cu studii universitare, şi la 1.200 lei, conform mytex.ro.

Conform calendarului de proteste stabilit de Sanitas, din 20 septembrie, în fiecare marţi, până în 11 octombrie, au fost pichetări în Capitală, în 12 octombrie, a avut loc o grevă japoneză, iar peste o săptămână este programată greva generală.„Grevă va fi, dar nu în toate spitalele. Activitatea va fi întreruptă în intervalul 8.00 – 10.00, dar, conform legii, va fi asigurată o treime din activitate”, a precizat liderul sindical. Acesta a mai spus că alături de membrii de sindicat vor fi şi persoane care nu sunt în Sanitas, dar care sunt nemulţumite. „Ce dorim noi este să tragem un semnal de alarmă, pentru că suntem nemulţumiţi”, a mai afirmat liderul sindical Paul Negoescu, pentru sursa citată.

Şi la Făgăraş a fost grevă

greva spitalAstăzi a fost grevă şi la Spitalul Municipal Făgăraş. 50 de persoane din sindicatul TESA, afiliat Sanitas, în special personalul din administraţie, dar şi bucătăria şi personalul din întreţinere, s-au aflat în această dimineaţă în grevă de avertisment, timp de două ore. Aceştia au fost la muncă, dar au purtat o banderolă alba inscripţionată cu “GREVĂ”, timp de două ore, în intervalul 8.00-10.00. Acest protest este menit să atragă atenţia asupra faptului trebuie soluţionată problema diferenţelor salariale foarte mari existente în prezent, pentru desfăşurarea de activităţi similare. Dacă nu se schimbă nimic în urma acţiunii de astăzi, 19 octombrie, sindicaliştii ameninţă că din data de 31 octombrie se va intra în grevă generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.