Ziua Copilului, 1 iunie, va fi zi liberă. Legea merge la promulgare

copil_parinteCamera Depuțatilor a adoptat în unanimitate legea prin care ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, va fi zi liberă nelucrătoare pentru toți românii. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Deputatul PNL Cristina Pocora, unul dintre inițiatori, a salutat acest vot.

„În prezent, românii petrec foarte mult timp la serviciu și au puține zile pe care le dedică exclusiv copiilor. Totodată, angajații din România se situează pe ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul zilelor libere pe care le primesc, exceptând zilele de odihnă. De 1 iunie, unul dintre cele mai prețioase cadouri pe care le-ar putea primi cei mici ar fi timpul și atenția părinților lor. Pe lângă bucuria pe care o aduce, o astfel de zi ajută la dezvoltarea copiilor, leagă relații mai stranse între părinți și copii și îi face pe părinți să aprecieze importanța acestor momente. Având în vedere că presiunea de a lucra mai mult și mai bine este prezentă în orice moment, nevoia de echilibru între viața profesională și cea personală este din ce în ce mai des resimțită. Dezechilibrul poate avea o serie de consecințe care își pot pune amprenta pe viața personală și profesională, printr-un impact fizic, o ruptură în relații sau lipsa performanței la locul de muncă” a afirmat ea, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit inițiatorilor, mai mulți parlamentari PSD și PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportună întrucât de Ziua Copilului în majoritatea grădinițelor și școlilor primare sunt organizate spectacole, însă fiind o zi de lucru părinții sunt nevoiți să își ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente.

„Lipsa părinților din cadrul acestor evenimente are implicații psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinței de a-i face mândri și de a primi aprecierea părinților, copiii au nevoie de susținere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoțională ridicată și reprezintă o sursă de stres pentru ei”, susțin inițiatorii, în expunerea de motive a propunerii de lege.

sursa: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.