Se reîntâlnesc pentru a depăna amintiri din Combinat

combinat-2Foştii angajaţi ai secţiei 24 sau cea de placări prin explozie se întâlnesc iarăşi, pentru al doilea an consecutiv, pentru a depăna amintiri şi pentru a retrăi momentele de activitate care le-au adus mari satisfacţii. Evenimentul este organizat de fostul şef al secţiei, inginerul Constantin Popa.

În secţie erau pregătite, finisate şi placate – prin tehnologii moderne şleburi de 10-20 de tone care se întorceau în combinatul de la Galaţi unde erau laminate prin procedee multiple. Comenzile erau imense pe atunci, mai ales că era în plin avânt, în România,  industria alimentară, prin fabricile de conserve şi cele de bere, de asemenea, producţia de electrozi pentru ALRO Slatina. Se lucra în trei schimburi, iar în poligon, se muncea, zi lumină. Aici îşi desfăşurau activitatea peste 280 de angajaţi: ingineri, maiştri, tehnicieni şi muncitori. Prima secţie din combinat distrusă după anul 1990 a fost cea de Placare prin explozie, sau numărul 24 cum o cunosc făgărăşenii. A fost organizată şi dotată în aşa fel încât să poată funcţiona independent. Fosta conducere de atunci a combinatului chimic susţine că laboratorul metalografic şi debitările cu plasmă au fost pur şi simplu vandalizate. De asemenea au dispărut peste două tone şi jumătate de table din inox. Din secţia 24 – a rămas acum doar o amintire dureroasă: clădirea situată lângă poarta principală din combinat este o ruină, care abia se mai zăreşte printre bălăriile ce au crescut lângă gardul ce împrejmuieşte fostul combinat chimic.

Întâlnirea la care sunt aşteptaţi fosţii angajaţi este programată pentru sâmbătă, 22 octombrie 2016, de la ora 14.00, la restaurantul Transilvania.

(Roxana PALADE)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.