FOC PUS DE O MÂNĂ CRIMINALĂ?

intervenite-pompieri-arhiva
foto: arhiva

A fost o noapte de foc pentru pompierii făgărăşeni! De la miezul nopţii şi până dimineaţa, s-au luptat cu flăcările care au cuprins o şiră de baloţi, dar şi un grajd şi o şură în satul Părău, incendii izbucnite la acelaşi proprietar, la interval de o oră şi jumătate. Cel mai probabil e vorba despre o mână criminală, însă poliţiştii şi pompierii fac cercetări la faţa locului pentru a stabili cauza exactă a incendiului.

La ora 24.00 s-a dat alarma pentru primul incendiu  izbucnit la baloţii de fân depozitaţi de proprietar în grădină iar la ora 1.30 la cel de-al doilea incendiu, la şura şi grajdiul acestuia. Pompierii făgărăşeni au intervenit cu 3 autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii pentru a face cercetări.

„Au fost locaţii ale aceluiaşi proprietar, la prima locaţie i-a dat foc la baloţii de fân aflaţi într-o curte şi a doua locaţie la casa proprietarului, unde a fost incendiată şură. Au ars şura şi acoperişul grajdiului şi vreo 30 de tone de fân sub formă de baloţi. Primul incendiu a fost anunţat în jurul orei 24.00 şi am intervenit cu două autospeciale cu apă iar la o oră şi jumătate distanţă, când primul incendiu era aproape lichidat, chiar noi am văzut că a luat foc  casa proprietarului. Ulterior am mai chemat o maşină“, a spus adjunctul comandantului Detaşamentului de Pompieri Făgăraş, Radu Nan.

„E vorba de incendiu la o şură şi o şiră de fân, în două locuri diferite. Deocamdată vă pot spune că s-au salvat animalele, s-au scos din şură şi facem cercetări la faţa locului “, a spus cms. şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Animalele din grajd au fost salvate. Este vorba de 18 bivoli şi un cal. Primul incendiu a fost anunţat chiar de proprietar care a văzut flăcările cu ajutorul sistemului de supraveghere video pe care îl avea montat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.