FĂGĂRĂŞENII SUNT AŞTEPTAŢI LA ZIUA RECOLTEI

 ziua-recolteiFăgărăşenii care încă nu şi-au aprovizionat cămara pentru iarnă au ocazia să cumpere fructe şi legume la preţuri mai mici. În zilele de 15 şi 16 octombrie, în piaţa agroalimentară din Făgăraş, se va organiza „Ziua Recoltei“. Pe lângă fructe şi legume, făgărăşenii au ocazia să deguste din preparatele tradiţionale din zona noastră: brânză, pastramă, bulz, vin  sau must.

După câţiva ani în care această sărbătoare a recoltei nu a mai fost organizată în oraşul nostru, reprezentanţii pieţei din Făgăraş au decis să reia această tadiţie pentru a veni în sprijinul cumpărătorilor, dar şi a producătorilor. Astfel, în zilele de 15 şi 16 octombrie, piaţa agroalimentară va găzdui „Ziua Recoltei“,unde zeci de producători locali, dar şi din alte părţi ale ţării le vor putea oferi făgărăşenilor produse la un preţ mai mic, spun organizatorii evenimentului.

ziua-recoltei-2„Încercăm să reînnodăm tradiţia la Făgăraş, organizând în weekendul următor, în 15 şi 16 octombrie, Ziua Recoltei. Aşadar, îi invităm pe toţi făgărăşenii, în piaţa agroalimentară, începând cu ora 9.00. Vor fi produse de sezon, dar şi unele surprize. Se pot degusta un must, brânzeturi speciale sau patramă de oaie. Vor fi producători atât din Ţara Făgraşului, cât şi din alte părţi. De exemplu cei cu gogoşari, ardei etc. sunt din Oltenia. Sunt colaboratorii noştri din timpul anului, în special“, ne-a declarat Tiberiu Drăgoiu, şeful pieţei agroalimentare.

Organizatorii spun că vor să facă o tradiţie ca în fiecare toamnă, la Făgăraş, să fie organizat un astfel de eveniment.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.