asistenta Făgărăşenii care nu îşi permit să îşi plătească integral costurile de întreţinere în această iarnă trebuie să ştie că pot beneficia de ajutoare de căldură, de la primărie. Cererile tip şi declaraţiile pe proprie răspundere pentru acordarea ajutoarelor de căldură pot fi ridicate deja de la Serviciul Public de Asistenţă Socială din Făgăraş, iar funcţionarii publici le preiau până în 25 octombrie.

Făgărăşenii care solicită bani pentru a-şi plăti căldura trebuie să ştie că vor fi supuşi unor controale riguroase. Vor fi efectuate anchete sociale la domiciliile solicitanţilor.

ajutoare-incalzireLa Făgăraş, în fiecare an, aproximativ 700 de persoane primesc ajutoare pentru plata încălzirii. Banii se acordă, timp de cinci luni pe an, în perioada 1 noiembrie – 31 martie. Sumele compensate variază între 20 de lei şi 262 de lei, în funcţie de veniturile familiei.( vezi foto 2)

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă, în perioada noiembrie 2016 – martie 2017, pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

(Roxana Palade)

 

 

 

4.10.2016

Roxana

Dorel