NUMĂR DUBLU DE FĂGĂRĂŞENI CARE IAU MASA LA CANTINA DE AJUTOR SOCIAL

cantinaConsilierii locali s-au întâlnit aseară în cadrul şedinţei ordinare a lunii septembrie. 34 de proiecte de hotărâre au fost pe ordinea de zi. Unul din proiectele puse pe masa aleşilor locali a fost cel privind suplimentarea numărului de locuri pentru servirea mesei la Cantina de Ajutor Social, dar şi categoriile prioritare de beneficiari.

 În urmă cu mai bine cu un an de zile, fostul consiliu local a decis micşorarea numărul de locuri la Cantina de Ajutor Social, de la 150 la 75. Asta după ce alocaţia de hrană/zi/ persoană s-a dublat la 12 lei.

Aseară, consilierii locali au votat revenirea la 150 de locuri pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social, ca urmare a unui referat înaintat aleşilor de Serviciul de Asistenţă Socială.

Având în vedere solicitările tot mai mari ale persoanelor care fac parte din categoriile beneficiare ale Cantinei de Ajutor Social respectiv: persoanele cu handicap, pensionarii, copiii aflaţi în risc ridicat de abandon, beneficiar ai ajutorului social, s-a propus şi aprobat majorarea numărului cu încă 75 de locuri“, a spus Camelia Şipoş, şef Birou Asistenţă şi Prestaţii Sociale.

De asemenea, reprezentanţii Serviciului de Asistenţă Socială din Făgăraş au propus introducerea a două noi categorii prioritare de beneficiari. Este vorba despre copii aflaţi în risc ridicat de abandon, provenţi din familii defavorizate şi persoanele beneficiare de ajutor social. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii locali.

Beneficiarii Cantinei de Ajutor Social primesc de luni până vineri mâncare la amiază: felul 1 şi felul 2 iar vineri primesc şi hrană rece pentru weekend.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.