Prevenirea infracțiunilor cu violență

politieSăptămâna prevenirii criminalităţii a continuat cu desfășurarea de acţiuni pentru prevenirea tâlhăriilor în zonele cu risc criminogen din mediul urban şi mediul rural din jud. Braşov. Polițiștii de prevenire împreună cu cei de la ordine publică au distribuit peste 2000 de flyere cu recomandări preventive și au consiliat cetățenii aducând în atenția acestora măsurile pe care le pot adopta pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

Pentru prevenirea faptelor de tâlhărie, Poliția vă recomandă:

Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate (câmpuri, parcuri, şantiere etc.).

Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile).

Poşeta atârnată de umăr trebuie în permanenţă protejată cu mâna.

La urcarea sau coborârea din autoturism, când vorbiţi la telefonul mobil, dacă nu sunteţi atenţi, puteţi deveni foarte uşor victimele infractorilor.

Evitaţi să intrați în lift cu persoane necunoscute.

Pe data de 30 septembrie, polițiștii vor organizarea şi desfăşura activităţi de prevenire la trecerile pentru pietoni cu implicarea patrulelor şcolare din unităţile de învăţămînt gimnazial din mun.Braşov, iar elevilor din școlile gimnaziale le vor fi prezentate materiale pe teme de educaţie rutieră.

Tot în cadrul activităților derulate în această zi, polițiștii se vor alătura Asociației ”Brașovul Pedalează!” în scopul transmiterii unor mesaje pentru prevenirea implicării în accidente rutiere a tuturor participanților la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.