Echipa YouthBank Făgăraș caută membri noi

youthbankProgramul YouthBank Făgăraș începe perioada de recrutare a noilor membri, fiind în căutarea unor liceeni motivați, care vor să devină lideri ai comunității lor.
Tinerii care doresc să aibă cei mai frumoși ani de liceu și să se implice în al patrulea an al programului YouthBank Făgăraș sunt invitați să completeze formularul de înscriere de pe site-ul programului, http://fagaras.youthbank.ro/…/274-formular-de-inscriere-you….până la data de 9 octombrie 2016 ora 23.59. Singurele condiții pentru a se înscrie sunt să studieze la un liceu din Făgăraș și să fie gata să accepte provocarea de a deveni lideri ai comunității lor.
YouthBank este un program care este coordonat și implementat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului.
Este parte a rețelei YouthBank România, rețea coordonată de Fundația pentru Implicarea Tinerilor și susținută financiar de  Kaufland România.
Programul YouthBank este administrat de către un grup de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani și urmărește constituirea, promovarea și administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunității locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilități care îi vor ajuta în viitoarea lor viața profesională, precum: lucrul în echipă, gândire antreprenorială, gestionare bugete, comunicare relevantă, organizare de evenimente.  La finalul unui an YouthBank tinerii ajung să se conecteze cu comunitatea în care trăiesc, înțeleg cum funcționează aceasta și cum pot interveni pentru a face o schimbare socială.
La finalul celor trei ani de implementare a programului, YouthBank Făgăraș a constituit un fond de finanțare de 45.802 lei, din care au fost finanțate 24 proiecte. Cei 34 tineri care au făcut parte din echipă de-a lungul timpului au implicat activ, prin acțiunile lor, colegii de la liceele din Făgăraș.
Irina Pandrea, membră a echipei YouthBank Făgăraș, mărturisește despre experiența YouthBank:
„Cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată singură și de care sunt foarte mândră, a fost să aplic pentru a fi membru YB. Acum doi ani dacă mă întrebai nu credeam că o echipă de puștani de liceu vor reuși să facă atâtea. Am descoperit o lume nouă pentru mine, dar o lume din care știam că vreau să fac parte. YB este mai mult decât un program, YB schimbă mentalități și formează viitori lideri, îți oferă oportunitatea să devii cineva, să schimbi ceva în comunitate și dacă ne adunăm mai mulți putem face lucruri mai mari și mai bune.”
Mai multe despre programul YouthBank în Făgăraș și despre procesul de selecție de membri noi găsiți pe site-ul http://fagaras.youthbank.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.