STADIUL ASFALTĂRILOR DIN ORAŞ

 img_1416După ce mai bine de trei ani făgărăşenii au suportat şantierul din oraş, de câteva zile au demarat şi asfaltările. Ce e drept, doar pe câteva străzi, acolo unde au fost finalizate procedurile legale pentru ca firma de reparaţii să intre să asfalteze. Între timp, alte lucrări de reparaţii au fost scoase la licitaţie, iar reprezentanţii Primăriei Făgăraş se pregătesc să întocmească un proiect pentru a accesa bani de la Guvern pentru mai multe străzi din oraş.

 

1 Decembrie a fost una din străzile distruse în totalitate, în urma săpăturilor de introducere a reţelei de apă- canal. În plus, lucrările de asfaltare au fost întârziate după ce au existat probleme la refacere. Însă, până la urmă, s-a ajuns la un consens, iar lucrările de asfaltare au demarat în 12 septembrie, iar acum sunt pe ultima sută de metri.

img_1412„În 12 septembrie au început lucrările pe strada 1 Decembrie. După a treia refacere, societatea Apa Sibiu, prin compania de consultanţă, ne-a dat documente prin care îşi ia responsabilitatea că tot ce este infrastructură şi tot ce a lucrat pe proiectul de apă şi canalizare este făcut conform. În caz că se întâmplă vreun defect, şi se constată că e din cauza infrastructurii, ei vor reface strada. Cred că lucrările vor fi finalizate în maxim o săptămână, în funcţie de starea vremii. Mai trebuie înlocuite căminele şi micile retuşuri“, a spus primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu.

img_1407În ceea ce priveşte lucrarea de refacere a parcărilor şi trotuarelor de pe această stradă, lucrare începută în urmă cu trei ani şi nefinalizată, administraţia locală a încercat să găsească o soluţie în acest sens.

„Pe strada 1 Decembrie mai e lăsată o lucrare de vreo 3 ani de zile. E vorba de trotuare şi parcări. A fost un proces în acest sens, iar Primăria a câştigat şi a rămas garanţia în cont, şi acum încercm să găsim modalitatea ca din garanţia de atunci să refacem parcările şi trotuarele“, a mai adăugat primarul Făgăraşului.

Alte străzi unde au început lucrările de modernizare sunt Morii şi Iazul Morii.

img_1417În ceea ce priveşte proiectul mare, cel cu bani obţinuţi prin PNDL, acesta se află încă în licitaţie. Şi pentru că din cauza procedurilor, aceste lucrări ar putea întârzia şi ar putea demara doar în primăvară, administraţia locală a luat hotărârea ca principalele artere să fie plombate pentru a nu intra în iarnă cu străzile pline de gropi.

Şi pentru că nu toate zonele au fost incluse în programe de reabilitare cu bani din bugetul local sau prin PNDL, autorităţile locale încearcă să depună un alt proiect la Ministerul Dezvotării Regionale, pentru a obţine finanţare pentru modernizarea mai multor străzi.

„Lucrăm la restul străzilor care nu au fost prinse pe nicio finanţare, nici din bugetul local, nici de la minister ca să depunem proiect prin PNDL, pentru refacerea infrastructurii. Astfel putem să avem contractarea anul acesta, iar anul viitor să putem să scoatem la licitaţie“, a mai spus primarul Făgăraşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.