Făgăraşul se mobilizează în săptămâna mobilităţii

banner-saptamana-mobilitatii-1Demonstraţii de parkour, poveşti, jocuri sportive, vânătoare de comori, sunt doar câteva din activităţile la care sunt invitaţi copiii făgărăşeni, dar şi adulţii cu ocazia săptămânii mobilităţii din perioada 16- 22 septembrie. Organizatorii au pregătit un program diversificat pentru a promova mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, dar şi jocurile în aer liber.

Primăria Făgăraş s-a alăturat în acest an pentru a cincea oară campaniei Săptămâna Mobilității Europene, sub tema „Smart mobility, Strong economy“. Aşadar, în această săptămână este indicat să folosim un mijloc de transport sustenabil pentru reducerea poluării şi o viaţă mai sănătoasă.

Aşadar, timp de o săptămână Făgăraşul se va mobiliza, iar zeci de copii, cadre didactice vor participa la activităţile organizate de Primăria Făgăraş în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene.

Iată programul:

SAMBATA 17 septembrie In strada-fosta terasa Litoral  (langa lacul Cetatii)
10:00 – 14:00
Fii inventiv, deseneaza, coloreaza, joaca-te in strada!  Demonstratie de parkour, povesti si jocuri distractive cu cercetasi sub tema „Strong mobility, Smart economy”. Grupul de inițiativă „Cercetașii Țării Făgărașului”
La popasul VANATORILOR-BREAZA   (la nord de Breaza, aproape de mănăstire)                 9.00-17.00 Mobilitate in Tara Fagarasului Promovarea cabanei Urlea, grija cetatenilor fata de mediul inconjurator. Un schimb de idei vis-a-vis de viitorul cabanei Urlea. Solutii care duc la promovarea turismului in Tara Fagarasului. Forumul German Fagaras
DUMINICA 18 septembrie In strada-fosta terasa Litoral (langa lacul Cetatii)
10:00 – 14:00
Pe jos sau cu bicicleta castiga si tu! Vanatoare de comori, decodare morse, jocuri cercetasesti. Premii si surprize! Grupul de inițiativă „Cercetașii Țării Făgărașului”
LUNI 19 septembrie In strada inchisa circulatiei rutiere-in fata Casei de Cultura Fagaras
12:00 – 15:00
BE STRONG! Minijocuri sportive, minihandbal in strada, jonglerii cu mingi, minifotbal, badmington, volei,  role, ciclism, skateboard, waveboard, trotinete. prof. de educatie fizica si sport dl. Curticapean Aurelian; Casa de Cultură Municipală Făgăraș
BE SMART! Program liber ales pe trasee prestabilite sub forma de circuit.
MARTI 20 septembrie In fata Cetatii                12.00-14.00 Alege marsul pietonal pentru tine! Speak motivațional: Miscarea pentru sanatate si protejarea mediului- componente ale educatiei moderne prof. de educatie fizica si sport dl. Curticapean Aurelian si Muzeul Țării Făgăraș „Valer Literat”
Mars pietonal pe promenada din jurul cetatii. (exterior 960 m si interior 840 m)
Langa statuia Badea Cartan             12.00-14.00 Inteligența ecologică din perspectiva cadrelor didactice. Speak bazat pe recenzia cărții „‘Inteligență ecologică'” de Daniel Goleman.
Concurs de bliz & acordarea de premii.
prof. de geografie Nicolae Postolache
si Biblioteca Municipală „Octavian Paler” Făgăraș
MIERCURI 21 septembrie Pe terenul multifuncțional de la stadion                              10.00-14.00 Fii smart! Ora de educatie fizica in spatiu special amenajat. prof. de educatie fizica si sport dl. Curticapean Aurelian
Fundatia Culturala Negru Voda      11.00-14.00 Inteligența ecologică din perspectivă antreprenorială Speak bazat pe inteligența ecologică din perspectivă antreprenorială.Multimedia: Felix Husac, „Despre ecologie”. Concurs de afișe ecologice & acordarea de premii. Antreprenor, speaker motivațional, trainer, freelancer, realizator TV Daniel Ghigea si Biblioteca Municipală „Octavian Paler” Făgăraș
JOI 22 septembrie In Europa Ziua fara masina! Doar o zi pe an, renunta si tu la masina personala!
                 
Jocul „Oscar, Sarpele hoinar” se afla la a 3 a editie si ultima, sub coordonarea OER Brasov, si se desfasoara in perioada 19-30 septembrie 2016. Sunt implicati toti elevii claselor primare sub indrumarea d-nelor invatatoare.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
   
         
         

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.