A SUNAT CLOPOŢELUL ÎN ŞCOLILE FĂGĂRĂŞENE

 img_1368Au spus adio vacanţei de vară şi, pregătiţi cu ghiozdane, uniforme şi buchete cu flori, elevii s-au îndreptat luni, 12 septembrie, spre şcoală. Emoţionaţi şi plini de nerăbdare să-şi cunoască sau să-şi revadă profesorii şi colegii, mii de elevi din Făgăraş au aşteptat în curtea şcolii, deschiderea noului an şcolar. Nu mai puţin emoţionaţi au fost şi profesorii şi părinţii copiilor. 

Încă de la primele ore ale dimineţii de luni, 12 septembrie, sute de elevi făgărăşeni s-au îndreptat sfioşi spre licee, îmbrăcaţi în uniforme şi cu buchete de flori în mână. Începutul anului şcolar i-a găsit pe liceeni plini de emoţie, dar şi bucuroşi la revederea profesorilor şi a colegilor. Şi-au povestit aventurile din vacanţa de vară, dar au discutat şi despre planurile pentru noul an şcolar. „Am intrat în clasa a IX-a şi sunt foarte emoţionat. De abia aştept să-mi cunosc colegii şi, în special profesorii“, „Sper ca acest nou an şcolar să fie unul bun pentru mine. Mă voi strădui să învăţ foarte bine şi să obţin numai rezultate bune“, au spus liceenii.

img_1362 Plini de emoţie, dar şi de speranţă pentru un an şcolar mai bun, dascălii au păşit şi ei pe poarta instituţiei în care profesează.

Primii paşi la şcoală…

Prima zi de şcoală va rămâne cu siguranţă o zi de neuitat în special pentru copiii care au păşit pentru prima oară într-o unitate de învăţământ. Este vorba de bobocii claselor pregătitoare care au făcut luni, 12 septembrie, cunoştinţă cu viaţa de şcolar. Îmbrăcaţi frumos, cu flori în mână şi cu ghiozdanul în spate, micuţii au păşit timid în şcoala unde vor învăţa în următorii ani. Emoţiile au fost nespus de mari pentru prichindeii care de astăzi sunt şcolari.

La Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu“, curtea şcolii a fost neîncăpătoare la primele ore ale dimineţii. Cadre didactice, elevi, părinţi şi bunici, cu toţii aşteptau începerea noului an şcolar. Pentru ca elevii să aibă parte de un an prosper, la eveniment au fost prezenţi şi preoţii care au binecuvântat atât şcoala, cât şi elevii care învaţă aici.

img_1366„Un nou început de an şcolar, un nou început cu emoţii, cu bucurii, cu speranţa că în anul acesta lucrurile vor merge mult mai bine decât au mers anul trecut, nu că ar fi mers rău, însă întotdeauna încercăm să facem cât mai mult, cât mai bine şi să ne autodepăşim. Cred că anul acesta, ţinând cont şi de generaţiile care sunt şi care vin, va fi un an bun, cu rezultate, cel puţin la fel de bune ca anul trecut atât la olimpiadele naţionale, cât şi la evaluarea naţională. Cei mici, cei din clasa pregătitoare, vor găsi o şcoală apropiată de ei, învăţătoare care vor fi lângă ei, lângă părinţi, iar lucrurile vor merge aşa cum trebuie“, a spus Ion Negrilă, directorul Şcolii Gimnaziale „Ovid Densuşianu“. Şi autorităţile locale au ţinut să fie prezente la festivitate. Momentul cel mai aşteptat a fost cel în care diriginţii sau învăţătoarele şi-au condus elevii în sala de clasă. Cei mai nerăbdători au fost însă bobocii. Emoţiile lor au fost nespus de mari atunci când s-au despărţit de mama sau de tata şi au plecat cu doamna învăţătoare.

Laborator nou, în prima zi de şcoală

Emoţii mari au fost şi pentru elevii şi dascălii Colegiului Naţional „Doamna Stanca“. Pe lângă festivitatea de deschidere, tot în prima zi de şcoală, a fost inaugurat şi noul laborator de ştiinţe ale naturii. Acesta a fost amenajat şi dotat în urma unui proiect câştigat de elevii şcolii.

„Laboratorul pe care l-aţi văzut este rodul din punct de vedere financiar al premiului pe care colegiul l-a câştigat în cadrul concursului Olimpiadele K. Financiar asta a însemnat o investiţie de 22.000 euro atât în laborator, cât şi în spaţiul verde din curtea şcolii“, ne-a spus Corina Drăgoiu, directoarea Colegiului Naţional „Doamna Stanca“.

Dacă prima zi de şcoală a fost mai scurtă, de mâine elevii vor începe efectiv cursurile.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *