SĂPTĂMÂNA MOBILITĂŢII LA FĂGĂRAŞ

 banner-saptamana-mobilitatii-1Jocuri, concursuri, plimbări cu bicicleta sau pe jos, totul în cadrul Săptămânii Mobilităţii care se va desfăşura în perioada 16-22 septembrie. Primăria Făgăraş s-a alăturat în acest an pentru a cincea oară campaniei Săptămâna Mobilității Europene, sub tema „Smart mobility, Strong economy“. Aşadar, în această săptămână este indicat să folosim un mijloc de transport sustenabil pentru reducerea poluării şi o viaţă mai sănătoasă.

Timp de o săptămână Făgăraşul se va mobiliza, iar zeci de copii, cadre didactice vor participa la activităţile organizate de Primăria Făgăraş în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene.

„Făgăraşul este înscris în săptămâna mobilităţii, se află la a cincea ediţie. Tema din anul acesta este „Smart mobility, Strong economy“. Dorim ca, în această săptămână, 16-22 septembrie, cetăţenii să renunţe la maşina personală şi să folosească un mijloc de transport sustenabil: mersul pe jos, bicicleta, autobuzul. 22 septembrie este declarată ziua fără maşină. De asemenea, elevii, angajaţii, cadrele didactice sunt invitaţi să meargă pe jos la şcoală, la serviciu. În această săptămâna se vor organiza mai multe activităţi printre care Jocul Şarpelui care se află la ediţia a treia şi ultima, din păcate, dar şcolile pot rămâne cu bannerele şi pot continua acest joc distractiv. În această săptămână vor avea loc activităţi demonstrative în stradă privind modul de deplasare sustenabil, vor fi concursuri, jocuri, premii surpriză. Sperăm ca cetăţenii să fie alături de noi, să ne susţină. Pe această cale vreau să mulţumesc instituţiilor şcolare, dumneavoastră ,că sunteţi alături de noi, că ne sprijiniţi, că promovaţi această idee de mobilitate, de mişcare în aer liber“, a spus Dacia Săpătoru, consilier la Compartimentul Energetic din cadrul Primăriei Făgăraş.

Principalele obiective ale acțiunii sunt promovarea mobilității inteligente în rândul cetățenilor și conștientizarea importanței reducerii poluării și a emisiilor toxice de CO2  în vederea creșterii calității vieții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.