Crima de la Făgăraş. Un bărbat, arestat preventiv

mort 3„Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 22 august 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Rusu Tiberiu sub aspectul comiterii infracţiunii de ”omor” săvârșită în stare de recidivă.
La data de 23 august 2016, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov, care a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru 30 zile începând cu data de 23.08.2016 şi până la data 21.09.2016.
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, la data de 22.08.2016, în municipiul Făgăraş, pe strada Bdul. Unirii, a avut loc un conflict între inculpat și victimă, în urma căruia victima a decedat. Cauzele decesului sunt stabilite a fi: stop cardio – respirator consecutiv hemoragiei, contuziei şi dilacerării cerebrale cu fractură cu înfundare a bolţii craniene, leziunile traumatice fiind produse ca urmare a aplicării unor lovituri repetate cu corp dur – bâtă sau laţ.
 Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.