MECI ÎNTRE NITRAMONIA ŞI STEAGU ROŞU, DUPĂ 30 DE ANI

foto: facebook- Nitramonia Fagaras
foto: facebook- Nitramonia Fagaras

 Meci în premieră pe stadionul municipal din Făgăraş! După mai bine de 30 de ani, foştii jucători ai echipei de fotbal Nitramonia se vor reîntâlni într-un meci cu foştii jucători ai echipei Steagul Roşu Braşov.

Aşadar, foştii jucători care care făceau senzaţie în meciurile disputate în anii 80, se vor reîntâlni sâmbătă, 27 august, de la ora 13.00 pe stadionul municipal pentru a reedita un meci între Nitramonia şi Steagu Roşu. Printre jucătorii care se vor afla pe stadion se numără: Petre Cadar, Adi Hârlab, Kramer, Vasile Benţia, Vasile Gherghe, Nelu Naghi, Leo Boriceanu, Ion Mandoca, Daniel Isăilă, Buga, Constatin Popa de la Steagu Roşu Braşov şi Zoli Palfi, Mircea Chelemen, Petrică Comşa, Costică Comşa, Ghiţă Boeriu, Ion Gheorghe, Octavian Cocan, Sandu Gherghe, Ionel Ganea, de la Nitramonia, dar şi alţi jucători.

Echipa Nitramonia a fost susținută financiar de către Combinatul Chimic Făgăraș până în 1989 și de SC Nitramonia SA până în 1999. În această perioadă a activat în liga a-III-a, cu excepția 1997/1998 când a promovat în liga a-II-a ( președinte Alexandru Gherghe, antrenor Nistor Vaidean). Lipsa susținerii financiare a făcut ca echipa să retrogradeze în liga a IV-a, 1999/2000( antrenor Marian Chiric ), iar de atunci să nu mai promoveze decât în anul 2008 ( președinte Alexandru Gherghe ), când și-a schimbat denumirea în Inter Ena ( antrenor Marian Chiric- Sandu Cozma ). După numai un an sponsorii au renunțat să mai finanțeze echipa, iar Primăria ( proprietara terenului ) a luat hotărârea să activeze doar în liga a-IV-a.

Fie că s-a numit Explosivi, Nitramonia, Inter-Ena sau acum CSM, formația făgărășeană a fost de 33 de ori prezentă cu rezultate bune în eșaloanele II și III.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.