ATENȚIE LA FURTURILE DIN AUTOTURISME

furt masini
foto: www.infomm.ro

În ultima perioadă de timp, bunurile lăsate la vedere în autoturisme, atât ziua cât și noaptea, reprezintă ținte perfecte pentru hoți. Au fost sustrase telefoane mobile, genți, borsete, laptop-uri, camere video, camere foto, GPS-uri etc. De asemenea, rămân în atenția hoților componentele auto, fiind sustrase roți de autoturisme și capace de roți, acumulatori, oglinzi, ștergătoare de parbriz. În unele cazuri, a fost sustras chiar și combustibilul din rezervorul mașinii. Modurile de operare ale infractorilor au fost spargerea geamurilor, forțarea mecanică a încuietorilor, smulgerea sau demontarea de componente auto și utilizarea unor dispozitive electronice care acționează asupra sistemelor de închidere centralizată a autoturismelor.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în municipiul Brașov, dar și în celelalte localități din mediul urban și rural din județul Brașov.

Poliţiştii reven astfel cu o serie de recomandări, care puse în practică, vă pot feri de evenimente neplăcute:

* Nu lăsați la vedere în interiorul mașinii obiecte care atrag atenția hoților.

* Când părăsiți autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsați geamurile deschise/întredeschise și acționați sistemul de închidere a ușilor.

* Montați sisteme de alarmă și antifurt la portiere, roți și portbagaj.

* Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

* Parcați autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopții și eventual supravegheate.

* Inscripționați numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte ușor demontabile (componente exterioare, acumulatori etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoți și deci mai puțin tentante.

* Pentru eventualele reparații, nu vă adresați atelierelor neautorizate sau „meșterilor” ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteți rămâne fără componente care funcționau foarte bine.

În cazul în care constatați că s-a comis un furt, sesizați imediat Poliția, fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.