Turişti accidentaţi în Munţii Făgăraş

foto: Serviciul Public Salvamont Sibiu
foto: Serviciul Public Salvamont Sibiu

S.P.J.Salvamont Sibiu a intervenit sâmbătă, 6 august la mai multe solicitari în Munţii Făgăraş.  Astfel, aceştia au fost solicitaţi pentru salvarea unui turist ( alergător montan) care a suferit o criză epileptică la urcarea spre Şaua Capra (m-tii Făgăraşului). Împreună cu S.P.J.Salvamont Argeş şi SMURD Argeş, acestuia i s-a acordat primul ajutor, monitorizare şi transport la spital .
De asemena, salvamontiştii au fost solicitaţi în cazul unui biciclist englez care a suferit o dublă fractura de claviculă, multiple traumatisme şi escoriatii cauzate de o căzătură în timp ce cobora pe Transfăgărăşan spre Bâlea Cascadă (m-tii Făgăraşului). Acesta a fost predat  ambulanţei dupa acordarea primului ajutor şi transport.
O altă intervenţie a fost pentru salvarea a doi turişti timişoreni care au rămas blocaţi pe versantul abrupt şi stâncos al Căldării Bâlea. Acestia au părăsit traseul turistic de creastă şi au încercat să coboare din Saua Bâlii ( de la steag ) direct la Bâlea Lac. Acestia au fost evacuaţi şi însotiţi în siguranţă la baza versantului.
balea 2Tot în acea zonă, o turistă finlandeză care a suferit o entorsă la glezna dreaptă, a solicitat ajutorul salvamontiştilor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.