zilele cetatii comerciantiEconomia locală trebuie susţinută iar un prim pas în acest sens se face la selecţia comercianţilor care vor participa la Zilele Cetăţii Făgăraş, din perioada 18-21 august. Potrivit primarului Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, comercianţii făgărăşeni vor avea prioritate în a-şi vinde produsele la târgul sau terasele amenajate cu ocazia sărbătorii oraşului.

„Pentru a susţine economia locală, o să luăm cu prioritate comercianţii făgărăşeni. Sunt trei etape: trebuie depusă cererea, apoi ea va fi analizată, urmează depunerea dosarelor, dosare care conţin o serie de documente din care să rezulte că omul este pregătit să se prezinte cu o terasă acolo şi a treia etapă e cea în care comercianţii selectaţi au un termen de plată la casieria primăriei sau prin ordin de plată pentru spaţiu, acord de funcţionare sau curent. Niciun ban nu va  colectat acolo, la faţa locului. Cei care au prioritate sunt cei care au buletin de Făgăraş. Dacă nu avem prezentă o specialitate, putem să o luăm din altă parte sau dacă nu se ocupă spaţiile, putem să luăm comercianţi din altă localitate sau din alt judeţ“, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgăraşului.

Termenul limită până la care s-au putut depune dosarele a fost 29 iulie.

Astfel, au fost depuse puţin peste 100 de cereri de către comercianţii care vor să participe la Zilele Cetăţii. 30 de cereri au fost depuse la categoria artizanat, 22 la categoria parc distracţii, 27 la patiserie, 15 pentru terase şi 2 la diverse. În această perioadă se analizează cererile şi dosarele şi, în funcţie de locurile disponibile, comercianţii vor afla răspunsul dacă pot să se pregătească pentru sărbătoarea oraşului. Cert este că, în acest an, făgărăşenii au prioritate.