DISTRACŢIE PÂNĂ ÎN ZORI DE ZI LA ZILELE CETĂŢII

afis zilele cetatii partyTimp de patru zile și patru nopți, Făgărașul va sărbători 725 de ani de atestare documentară. Între 18 – 21 august Primăria municipiului Făgăraș va organiza ZILELE CETĂȚII FĂGĂRAȘ printr-o serie de evenimente: concerte, expoziții, târguri de meșteșugari și ONG-uri, petreceri în aer liber, after–party-uri, parc de distracții pentru copii, proiecții de filme, piese de teatru pentru copii, explozii de muzică și culoare, video–mapping pe zidul cetății – toate vor avea loc în jurul Cetății Făgărașului.

Zilele Cetăţii, un eveniment aşteptat an de an

Luna august aduce de pe meleaguri străine făgărăşenii acasă. Mii de concitadini vin an de an în această perioadă la cei dragi, acasă, în Făgăraş. Iar un moment mult aşteptat  de toţi făgărăşenii este sărbătoarea oraşului. Anul acesta se anunţă a fi una deosebită, prilejuită şi de marcarea a 725 de ani de atestare documentară a Făgăraşului. Organizatorii au încercat să schimbe conceptul sărbătorii, dar au venit şi cu modificări din punct de vedere estetic.

„De anul acesta venim cu schimbări. Am lucrat mai ales la ceea ce nu era perfect din punct de vedere estetic. E vorba în primul rând de terase. Acestea vor fi amplasate cu fața spre cetate, de la Strada Tăbăcari și până la Strada Verde. Spațiile destinate distracției copiilor vor fi în zona pieței vechi astfel încât, zona din fața scenei să rămână liberă. Ne dorim un eveniment curat și bine organizat, așa cum merită Făgărașul și făgărășenii!“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgăraşului.

Aşadar, sărbătoarea Făgărașului va debuta joi, 18 august, cu concerte de muzică populară românească și muzică specifică minorităților. De asemenea, în data de 19 august pe scenă vor urca ansambluri de dansuri tradiționale și artiști de muzică populară locali și naționali –  Ionuț Langa, Cristian Pomohaci și Marius Ciprian Pop.

„Zilele Cetăţii Făgăraş vor avea loc în perioada 18-21 august. Anul acesta sărbătorim 725 de ani de atestare documentară a oraşului Făgăraş. Am pregătit pentru toate categoriile de vârstă câteva evenimente în acea perioadă. La scenă avem joi şi vineri muzică populară românească, dar şi muzica şi dansul minorităţilor. De asemenea, pe parte gastronomică, vom avea şi mâncare românească, dar şi mâncare tradiţională a romilor, nemţilor şi ungurilor. Vom avea o alee a ONG-urilor şi a meşteşugarilor“, a spus Diana Gribincea Popa, managerul Casei de Cultură.

 

Noutăţi, în acest an

„Pentru prima dată în Făgăraş, vom face video mapping Făgăraş 725, un show video pe  zidul cetăţii, latura sudică. În parcarea cetăţii, pe partea stângă, vom avea un cort amenajat pentru after-party-uri pentru tineri, de la ora 23.00. O să ne simţim ca la mare, pentru că atunci vin şi foarte mulţi români, se întorc acasă din diaspora şi vom face petrecere şi pentru ei“, a spus Diana Popa Gribincea, managerul  Casei de Cultură.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.