O făgărăşeancă, victima unei escroace, în alimentară

sursa foto: caon.ro
sursa foto: caon.ro

Vânzătorii din municipiu trebuie să fie atenţi cui dau marfa, şi să nu înmâneze produsele până ce acestea nu au fost achitate. Asta dacă nu vor să pună, mai apoi, bani din buzunar în cazul în care „cumpărătorul” pleacă fără să plătească.

O nouă metodă de furt a început să facă victime şi la Făgăraş. Marţi, 19 iulie, a.c., vânzătoarea unui magazin alimentar din oraş a căzut în plasa unei escroace. Femeia, după spusele vânzătoarei, „o doamnă bine îmbrăcată, cu părul blond-roşcat, până la baza gâtului, cu un comportament absolut normal, care nu dădea de bănuit”, a intrat în magazin pentru a face mai multe cumpărături. Aceasta a cerut mai multe produse alimentare, dar şi 15 pachete de ţigări şi o cutie de ness, produse în valoare totală de aproape 500 de lei. Femeia a umplut două plase cu alimente, pe care le ţinea la vedere. Profitând de faptul că în magazin se aflau mai mulţi clienţi şi cele două vânzătoare nu o puteau urmări în permanenţă, hoaţa a băgat ţigările în geantă, şi apoi a pretextat că iese puţin afară, lăsând plasele cu ceea ce „cumpărase” în magazin. Când au văzut că femeia nu se mai întoarce, vânzătoarele au intrat în panică.

„În acel moment era aglomerat în magazin. A cerut mai multe produse, în valoare totală de 400 şi ceva de lei. Eu băteam pe casă, şi îi dădeam alimentele, pe măsură ce le cerea. Avea două plase mari, pe care le ţinea la picioare, şi în care punea marfa. Pe lângă mai multe sortimente de alimente a cerut şi 15 pachete de ţigări, dintre cele mai scumpe şi o cutie de ness. Nu am bănuit nici o clipă care ar fi adevăratele ei intenţii, mai ales pentru că era foarte bine îmbrăcată, elegantă, şi a spus că o mare parte din cumpărături sunt pentru socrii, pentru că aceştia nu pot să iasă la cumpărături. Înainte de a plăti a spus că vrea să ia o sticlă de coniac pentru un cadou, dar merge până afară să îşi întrebe soţul ce marcă e mai bună. A ieşit din magazin, cu geanta de umăr, a lăsat plasele cu cumpărături lângă vitrină. După vreo 2-3 min am constat că nu se mai întoarce. Când am căutat în plase am văzut că erau toate produsele alimentare pe care mi le ceruse, dar lipseau pachetele de ţigări şi cutia de ness. Paguba e de aproape 300 lei”, spune vânzătoarea înşelată.

În evidenţele Poliţiei Făgăraş nu au fost raportate până acum astfel de cazuri, iar ofiţerul de legătură cu presa din cadrul instituţiei făgărăşene, insp. princ. Remus Marian, afirmă că: „Cel mai probabil este vorba de un caz izolat. Nu am avut astfel de plângeri până acum. Cu toate acestea, le recomand comercianţilor să nu înmâneze produsele până când nu se face plata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.