Cerşetoria, un „sport” al zilelor noastre

militari americani
www.sursazilei.ro

Un bărbat din Cincu riscă până la 5 ani de închisoare pentru acte de cerşetorie în formă repetată. S.I., de 34 de ani, şi-a făcut un obicei din a ieşi la cerşit însoţit de doi minori. Deşi bărbatul a fost atenţionat de mai multe ori că fapta sa intră sub incidenţă penală, acesta a continuat să îi sfideze pe oamenii legii. Cea mai recentă ispravă a bărbatului a avut loc pe data de 7 iulie, a.c., în jurul orelor 7:00. Acesta a fost identificat de poliţiştii din localitate în apropierea poligonului de la Cincu, în timp ce le cerea militarilor americani bani şi alte buni materiale.

 

„S.I, de 34 de ani, din Cincu, efectua împreună cu doi copii minori acte de cerşetorie, pe raza localităţii, cerându-le militarilor americani bani şi alte bunuri. Având în vedere că bărbatului i s-a adus la cunoştiinţă că faptele săvârşite sunt de natură penală, şi acesta a continuat în repetate rânduri să comită aceleaşi fapte, i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de exploatare a cerşetoriei”, spune insp. princ. Remus Marian, din cadrul Poliţiei Făgăraş.

 

Conform articolului 214 din Noul Cod Penal, dacă minorii sunt rude cu S.I., acesta este tutore, curator, sau i-a constrâns să iasă împreună la cerşit, bărbatul riscă între 1 şi 5 ani de închisoare. În cazul în care se va dovedi că între aceştia nu există vreun grad de rudenie şi că minorii nu au fost obligaţi de bărbat să îl însoţească, pedeapsa este mai blândă, acesta riscând între 6 luni şi 3 ani de închisoare, sau numai plata unei amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.