Peste 1800 de oameni mor anual în accidente rutiere. Campanie Poliţia Română. Vezi video

foto: ISU BRASOV
foto: ISU BRASOV

În urma accidentelor rutiere pe şoselele Românei mor anual peste 1.800 de persoane, potrivit Poliţiei Române. Deşi centura de siguranţă este obligatorie, unii conducători auto evită în continuare folosirea ei. Fie plasează centura peste spătarul scaunului auto, fie folosesc dispozitive pentru păcălirea semnalului sonor. În românia sunt practici uzuale, după cum recunosc majoritatea conducătorilor auto.

Poliţia Română, prin Direcţia Rutiera, în parteneriat cu Mercury 360 Communications S.R.L., a lansat, joi, 7 iulie, campania de conştientizare asupra importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic – „SUPRAVIEŢUITORII – Trişezi centura, păcăleşti viaţa”.

Multe dintre victimele  accidentelor rutiere din România nu purtau centura de siguranţă. O practică foarte utilizată este cea a „păcălirii” centurii de siguranţă.

campanie politieDe multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).

Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de

siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa.

Centura de siguranţă este aliatul tău!

Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura ca toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!

Vezi video aici

 

Un comentariu la „Peste 1800 de oameni mor anual în accidente rutiere. Campanie Poliţia Română. Vezi video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.