Proiect de 6 milioane de euro la Cincu

 
cincu 2Autorităţile locale din comuna Cincu pregătesc un proiect cu fonduri europene prin care pot accesa până la 6 milioane de euro! Este vorba de un proiect prin Programul POCU intitulat „Cincu – o comunitate durabilă pentru locuitorii săi“ şi care va avea o gamă largă de linii de dezvoltare.

O echipă de sociologi chestionează populaţia comunei Cincu pentru a vedea care sunt necesităţile, pentru a le putea introduce apoi  în cadrul acestui proiect, proiect ce trebuie depus până la sfârşitul lunii iulie.

Aşadar, dacă totul va merge conform planului, cu banii obţinuţi în cadrul acestui proiect se vor face investiţii serioase pentru locuitorii comunei.

cincuÎn plan educativ vom putea plăti masa copiilor care fac pregătire after school, vom putea plăti profesorii, vom putea face dotări la insituţiile de învăţământ. De asemenea, tot în cadrul proiectului, ar putea fi obţinuţi bani pentru efectuarea de racorduri la curent, apă, gaz, acolo unde oamenii au nevoie. În plus s-ar putea efectua cu aceşti bani intabulări ale caselor, terenurilor. Se pot include şi extinderea locuinţelor la familiile cu mulţi copii. Tot în cadrul acestui proiect putem să facem cursuri de pregătire pentru perfecţionare, în cazul oamenilor care au doar 3-4 clase. De asemenea, vrem să includem şi un ajutor de maxim 25.000 de euro pentru familiile care vor să-şi înceapă o mica afacere“, a spus primarul comunei Cincu, Aurel Sorin Suciu.

Scopul acestui program este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate prin implementarea  de măsuri integrate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.