Două medii de admitere la liceu de 10, în judeţ. Una, obţinută de o elevă din Făgăraş

ierarhie bunInspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov a publicat cu o zi mai devreme ierarhia judeţeană a absolvenţilor claselor a VIII-a, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere, constituite din media generală a claselor V-VIII (25%) şi media dintre notele de la Evaluarea Naţională (75%) din acest an.

În tot judeţul Braşov, doi elevi au reuşit să intre la liceu cu media 10. Unul din elevi este din Făgăraş. Este vorba despre eleva Iulia Stanciu de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“.

Iulia Stanciu
Iulia Stanciu

Aceasta a reuşit să obţină în toţi anii de gimnaziu media 10, dar şi la Evaluarea Naţională a obţinut nota maximă. A doua medie cea mai mare de admitere din judeţul Braşov aparţine tot unei eleve din municipiul nostru. Andra Marinescu de la Colegiul Naţional „Radu Negru“ va intra la liceu cu media 9,98. Un loc fruntaş între cei  mai buni elevi ai judeţului îl ocupă şi Radu Denisa de la Colegiul „Radu Negru“. Eleva va intra la liceu cu media 9,95.

Cunoaşterea poziţiei exacte în ierarhie îi ajută pe candidaţi să îşi evalueze mai realist şansele de a fi admişi unde vor. Mâine începe completarea fişelor de înscriere cu opţiunile absolvenţilor de gimnaziu, pentru liceele şi specializările dorite. Ei vor fi repartizaţi computerizat pe baza mediei şi a opţiunilor din fişa de înscriere.

Vezi ierarhia judeţeană pentru admiterea la liceu aici

andra
Andra Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.