Primii bani pentru subvenţiile la animale

vaci 1Încă de vinerea trecută, APIA a început să lucreze la primele dosare pentru plata ANT-ului, după cum a anunțat Florin Faur.

De vineri colegii din teritoriu au primit un prim eșantion de aproape 100.000 de exploatații de bovine pentru ANTZ 8 (ajutor ce se plătește atât vacilor de carne cât și celor de lapte n.r) și în această seară (luni seară n.r) începe calculul iar de marți, 5 iulie, începe autorizarea la plată. Până la plata efectivă de obicei este o perioada cam de 5-6 zile în funcție de circuitele bancare”, a explicat Florin Faur într-o intervenție telefonică la Agro TV.

Directorul APIA a mai spus că în privința plăților pentru crescătorii de animale, în acest moment, la agenția de plăți se desfășoară în paralel două scheme: ANT 7, cota de lapte în valoarea de 107, de lei și ANT8, bovine în valoare de 430,27 de lei.

Iată care sunt sumele pe care le așteaptă crescătorii de vaci:

ANT 7, cota de lapte24,36 euro per tona de lapte livrat  adică 107,61 lei, ajutor deja autorizat la plată;

ANT 8, bovine (se acordă atât vacilor de lapte cât și celor de carne) – 97,4 euro pe cap animal adică 430,27 de lei, ajutor care va intra la plată de săptămâna aceasta;

 

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.