„Rechinii Albi” se instruiesc pentru o nouă misiune în Afganistan

 

cincu 3Batalionul 341 Infanterie „Constanţa” execută la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu, în perioada 27 iunie – 8 iulie 2016, un exerciţiu de antrenament, în vederea participării la misiunea Resolute Support din teatrul de operaţii Afganistan.

Scopul acestuia este de a pregăti, antrena şi evalua subunitatea, în condiţii apropiate de realitatea mediului afgan. Militarii aplică şi validează tehnici, tactici şi proceduri NATO, specifice misiunilor de stabilitate şi sprijin.

Batalionul 341 Infanterie, denumit şi „Rechinii Albi” este o unitate de elită a Armatei României care a executat până în prezent misiuni internaţionale astfel: ROFND VIII-X (2004-2005) în Kosovo, IRAQI FREEDOM (2008-2009) în Irak şi ISAF (2006 şi 2011) în Afganistan.

cincu 2Ca semn al recunoaşterii valorii profesionale, dar şi ca o provocare, începând cu anul 2000, Batalionul 341 Infanterie „Constanţa” a fost nominalizat să reprezinte România în cadrul iniţiativei regionale SEEBRIG (South Eastern European Brigade), alături de alte structuri din şase state partenere: Albania, Bulgaria, Italia, Grecia, Macedonia şi Turcia.

Pentru profesionalismul dovedit pe timpul participării la numeroase exerciţii şi misiuni internaţionale, drapelul de luptă al Batalionului 341 Infanterie „ Constanţa” a fost decorat cu următoarele distincţii şi medalii: „Emblema de Onoare a Forţelor Terestre”, „Emblema de Onoare a Statului Major General şi medalia „Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemne de război”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.