S-A DAT STARTUL PRIMEI TABERE INTERNAŢIONALE DE MUZICĂ DIN FĂGĂRAŞ

tabara muzicaLuni, 4 iulie a debutat Tabăra Internaţională de Muzică din Ţara Făgăraşului, la care s-au înscris peste 200 de copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani. Copiii înscrişi provin din toată Ţara Făgăraşului, respectiv din Lisa, Bucium, Viştea, Drăguş, Şoarş,  Şona, Părău şi Făgăraş. Aceştia vor învăţa să cânte la chitară, vor descoperi măiestria viorii şi a violoncelului. De asemenea, participanţii se vor familiariza cu clarinetul, chitara, pianul, şi clopoţeii clasici.

„A început Tabăra de Muzică în Ţara Făgăraşului, „Music Camp Făgăraş“ pe care o realizăm împreună cu Asociaţia Music Camp Internaţional, Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov şi de Casa Municipală de Cultură Făgăraş. Toată săptămâna, circa 200 de copii care deja au venit pentru prima zi de tabără, vor învăţa să cânte la instrumente şi melodii corale iar la finalul acestei tabere, vineri, de la ora 17.00 , la Casa Municipală de Cultură din Făgăraş va avea loc un concert final doar pentru părinţi pentru că dacă sunt 200 de copii vor fi 400 de părinţi în sală, care o să-i vadă, iar de la ora 20.00 va fi un concert pentru publicul larg în Catedrala Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul“ a spus Diana Gribincea Popa, managerul Casei de Cultură.

tabara 3 Cursurile primei ediţii a taberei se vor desfăşura în incinta Şcolii  Gimnaziale numărul 1 din cadrul Colegiului Naţional „Radu  Negru“. La finalul taberei, pe 8 iulie, participanţii la tabără vor susţine două spectacole: unul pentru părinţi, pe scena Casei de Cultură Făgăraş, începând cu ora 17:00; cel de-al doilea, în Catedrala Ortodoxă „Sf. Ioan Botezătorul”, de la ora 20:00, pentru toţi făgărăşenii. Copiii vor fi însoţiţi de instrumentişti profesionişti, spectacolul fiind dirijat de Constance Ruth Fortunato, preşedinta Asociaţiei Music Camp International.

tabara 5Prima tabără internaţională de muzică este organizată în oraşul nostru de Casa Municipală de Cultură Făgăraș, Asociația Music Camp Internațional, Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Evenimentul este cofinanțat de Casa municipală de Cultură Făgăraș și Consiliul Județean Brașov.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.