Sute de capace de canalizare au dispărut

 13509742_267635680265373_943577645_oCapacele de la gurile de canalizare au devenit atractive pentru hoţi! Ce fac cu ele? Nimeni nu a ştiut să dea un răspuns. Asta pentru că aceste capace sunt dintr-un material compozit şi nu pot fi valorificate. De la începutul şantierului în Făgăraş, sute de capace au fost furate.

Dacă vechile capace ale gurilor de canal din fontă sau fier puteau fi valorificate şi acesta era motivul pentru care acestea dispăreau, cele noi, din plastic au devenit şi acestea ţinta hoţilor. Sute de astfel de capace de pe străzile oraşului au dispărut.

„Cu capacele de canalizare şi de pe străzi şi de pe trotuare este o problemă. De pe străzi întregi începând din cartierul Combinat, Creangă, Mircea Eliade, Negoiu, capacele dintr-un material compozit dispar. Pe lângă faptul că unele din ele din cauza montării deficitare s-au spart, altele dispar. Părerea mea e că e o reţea. Nu ştiu ce fac cu ele pentru că este un material compozit, un plastic mai tare“, a spus ing. Nicolae Marinescu, reprezentantul firmei care s-a ocupat de supervizarea lucrărilor.

Aceste guri de canal fără capace pot fi un real pericol pentru trecători. S-au întâmplat chiar şi tragedii din cauza acestor găuri rămase neacoperite.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.