ŢARA FĂGĂRAŞULUI, PROMOVATĂ ÎN CHINA

 


sinca nouaÎn urmă cu aproape 10 ani, la Şinca Nouă a luat naştere Ansamblul Folcloric „Şinca Nouă“. Copiii şi tinerii din comună au avut astfel ocazia să înveţe dansurile populare tradiţionale atât din zona noastră, cât şi din alte zone. Însă perseverenţa, munca, dar şi implicarea autorităţilor locale în sprijinirea şi promovarea ansamblului au făcut ca tinerii din Şinca Nouă să reprezinte România la multe festivaluri internaţionale. Acum, tinerii dansatori se pregătesc să plece în China.

Şansele ca un ansamblu folcloric, organizat într-o comună să reprezinte România la multe festivaluri de talie internaţională sunt destul de mici. Însă, ansamblul din Şinca Nouă a dovedit că se poate. Astfel că tinerii făgărăşeni au reuşit să se remarce pe scenele lumii. În perioada 2-15 iulie, ansamblul din Şinca Nouă va participa şi va reprezenta România la un festival international organizat în China.

sinca noua sat„Avem onoarea să reprezentăm România la un Festival Internaţional de folclor care se desfăşoară în China. Şi dacă până acum Ansamblul Folcloric „Şinca Nouă“ a reprezentat România la multe festivaluri internaţionale în Europa, începând din acest an mergem şi pe alte continente. Suntem foarte onoraţi că am primit o invitaţie de un asemenea calibru pentru că e destul de dificil, responsabilitatea e mare şi în primul rând trebuie ca prezentarea repertoriului trebuie să fie la un nivel înalt, vă daţi seama că e o selecţie destul de riguroasă. Vă spun că niciodată nu am întâlnit ansambluri de la sate care să reprezinte ţara, ci întotdeauna vin ansambluri din oraşe, ale caselor municipale de cultură cu mulţi oameni în spate: directori, instructori, muzicanţi. Pot spune că noi ne-am autodepăşit şi facem un lucru foarte mare pentru imaginea României şi a Ţării Făgăraşului“, a spus Dumitru Flucuş, primarul comunei Şinca Nouă.

Masa, cazarea, deplasările interne sunt asigurate de organizatorii festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.