Făgărăşeni, victime ale unor escroace

 

sursa: www.radioimpactfm.ro
sursa: www.radioimpactfm.ro

O nouă metodă de înşelăciune a început să facă victime şi la Făgăraş. Modul de operare este relativ simplu. Două femei de etnie romă pătrund cu voia proprietarului în locuinţă, iar într-un moment de neatenţie al acestuia, una din femei intră în camere şi ia bunuri de valoare sau bani. Victima constată că a fost prădată abia după plecarea celor două femei, când este prea târziu să mai facă ceva. Este important de ştiut că hoaţele preferă banii în locul bunurilor care ar putea duce destul de repede la identificarea lor. Escroacele aleg în special persoanele în vârstă, şi profită de naivitatea şi buna credinţă a acestora, pentru a pătrunde în locuinţă. În ultima săptămână doi făgărăşeni au căzut victime. Pentru a preveni astfel de situaţii, Poliţia Făgăraş face apel către toţi cetăţenii, în special cei vârstnici sau care locuiesc singuri, să nu permită accesul persoanelor necunoscute în domiciliul propriu, indiferent de motivul invocat de acestea.

„Rugămintea pe care noi o adresăm cetăţenilor este să nu permită accesul în locuinţe a persoanelor străine şi necunoscute, indiferent de motivul invocat. Unele din pretextele cu care aceste femei bat la uşa ar fi:

-sunt însetate şi doresc un pahar cu apă;

-colectează deşeuri (sticle, borcane, pet-uri sau chiar haine vechi);

-oferă spre vânzare produse  la un preţ foarte bun.

De asemenea, rugăm cetăţenii să nu lase uşa locuinţei descuiată. Iar în cazul în care locuiesc la bloc şi au interfon, să nu deblocheze interfonul fără a verifica cine a sunat”, avertizează insp. princ. Remus Marian, ofiţer de legătură cu presa, din cadrul Poliţiei Făgăraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.