Un nou cod galben de caniculă

cod galbenMeteorologii au emis azi un cod galben de caniculă pentru perioada 24-25 iunie. Astfel, în Banat, Crişana, Maramureş, sudul Olteniei şi al Munteniei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea se va menţine caniculară. „Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar noaptea vor fi valori minime ce nu vor scădea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi“, informează Administrația Națională de Meteorologie.

În zonele montane şi submontane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuate. Mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, mai spun meteorologii.

Amintim că azi e cod galben pentru sudul și sud-estul țării, precum și pentru câteva județe din Moldova. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi caniculară.

La Făgăraş, la ora 11.00 erau 27 de grade celsius.

sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.