Caniculă şi averse astăzi la Făgăraş

caniculaVreme călduroasă şi astăzi la Făgăraş cu maxime de 34 de grade Celsius. Vom avea parte de soare, dar şi de nori.  La această oră ( ora 7.00) se înregistrează 17 grade Celsius, însă după-amiază sunt posibile şi averse.

Meteorologii au emis şi o informare meteorologică de disconfort termic accentuat, caniculă, instabilitate atmosferică valabilă şi astăzi.
Aşadar, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării. În Muntenia, Dobrogea continentală, în cea mai mare parte a Moldovei, dar local şi în Oltenia şi Transilvania va fi caniculă, cu temperaturi maxime cuprinse între 35 şi 37 de grade şi temperaturi minime ce nu vor scădea sub 20 de grade.
Îndeosebi în zonele de deal şi de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales în cursul după-amiezelor şi al serilor. Vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

Ziua de mâine, joi 23 iunie, în Făgăraş, ne va întâmpina cu temperaturi cuprinse între 18°C si 34°C.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.