Peste 80 de făgărăşeni, pelerini la Mănăstirea Prislop

sursa: mitropolia-ardealului.ro
sursa: mitropolia-ardealului.ro

Un grup de 80 de credincioși de la Biserica “Sfântul Nicolae” din Făgăraș a participat recent la un pelerinaj la Mănăstirea Prislop. Credincioșii au avut posibilitatea să primească un cuvânt de învățătură și un cuvânt de întărire în credință din partea viețuitorilor de la mănăstirea hunedoreană.

Însoțiți de preotul paroh Marcel Dobrea, credincioșii au avut posibilitatea să se închine în biserica mănăstirii și la mormântul părintelui Arsenie Boca, iar mai apoi au vizitat alte locuri încărcate de spiritualitate.

„Am ajuns dis-de-dimineață la Prislop și, după ce ne-am închinat în biserica mânăstirii,  ne-am îndreptat spre mormântul părintelui Arsenie. Am simțit o mare liniște sufletească acolo izvorâtă din gândul că ne aflăm în preajma celui pentru care trenează procedura de canonizare, dar pe care o țară întreagă îl consideră «sfânt». Țara Făgărașului îi datorează acel minunat timp în care părintele a declanșat și susținut mișcarea de reînviere duhovnicească de la Sâmbăta de Sus și multă povățuire acordată credincioșilor făgărășeni . Aceștia l-au căutat neîncetat la București, la Sinaia, dar mai ales la biserica din Drăgănescu, unde vreme de 16 ani părintele a pictat lăcașul sfânt. Am urcat apoi la chilia Sfântului Ioan de la Prislop, nesimțind nicicum dificultatea demersului, și am asociat locul altui loc sfințit și sfințitor, chilia Părintelui Arsenie de pe Valea Sâmbetii”, ne-a spus pr. Marcel Dobrea.

“Mereu l-am pus pe Dumnezeu înaintea a toate”

După vizitarea acestor locuri, credincioșii din Făgăraș s-au întâlnit apoi cu maica Petronia Orzea, originară din Făgăraș, absolventă a  Liceului “Radu Negru” din Făgăraș și licențiată a Facultății de Teologie  “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Maica Petronia este directoarea Seminarului monahal de la Mânăstirea Prislop și le-a vorbit pelerinilor despre mănăstire și despre istoria acestor sfinte locuri.

Mai mult pe http://www.mitropolia-ardealului.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.