parc aventura
sursa foto: brasov.ro

 Atragerea turiştilor şi dezvoltarea satelor Ţării Făgăraşului din acest punct de vedere reprezintă o prioritate pentru mai mulţi edili. Valorificarea zonelor naturale, dar şi crearea de atracţii noi este mai mult decât necesară pentru satele noastre. Un proiect viabil care să ducă la atragerea turiştilor este amenajarea unui Parc Aventura în comuna Comăna.

Autorităţile locale din comuna Comăna vor ca în acest an să înceapă un proiect în pădurea de la Comăna de Sus. Este vorba despre un parc de distracţii, un parc Aventura, cu tiroliene, obstacole, trasee de căţărat.

„După cum ştiţi, avem un centru de informare turistică, un centru care uşor, uşor îşi dovedeşte utilitatea. Incep să apară şi primele beneficii, adică turiştii interesaţi să vină să vadă locurile şi obiectivele turistice din comuna Comăna ,care nu sunt puţine. Majoritatea sunt naturale şi acum încercăm să mai facem câteva lucruri pentru a optimiza cât mai mult turismul în comuna noastră. Tocmai de aceea, avem în faza de proiect, dar cu siguranţă va ajunge şi în faza de execuţie, amenajarea unui parc de joacă în pădure, la Comăna de Sus. Va fi ceva gen Aventura Parc, cu tiroliene, cu obstacole, cu trasee. Cu siguranţă acest lucru va aduce beneficii pentru comună pentru că vor veni turiştii să se distreze şi să petreacă o zi frumoasă în natură“, a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Şi pentru că teren disponibil în pădurea de la Comăna de Sus e suficient, mai rămâne găsirea finanţării pentru acest proiect. Autorităţile vor ca acest parc să fie realizat de Primăria Comăna, fără a beneficia de vreun investitor privat.

„Aş vrea să facem noi acest parc, terenul e al nostru. Am avut o discuţie preliminară cu cei de la Braşov şi s-ar părea că e nevoie de 2 ha, noi avem 865 de ha, aşa că nu e problemă. Accesul se face uşor. Vrem să-l începem anul acesta“, a mai spus Viorel Grusea.

Investiţia se poate ridica la 150.000-400.000 euro.