Peste 400 de biciclişti au luat startul la Bikeathon

fotoAstăzi, 18 iunie, începând cu orele 10.00, s-a dat startul celei de-a treia ediţii a Bikeathonului. Evenimentul promovează sportul şi încurajează implicarea tinerilor, şi nu numai,  în rezolvarea unor probleme ale comunităţii din Ţara Făgăraşului. S-au organizat trei curse lungi, pentru tineri şi adulţi, dar şi trei curse scurte pentru copii. Primele trei curse lungi, pe distanţe de 10, 29 şi 46 de km au pornit din faţa Cetăţii Făgăraşului, urmând să treacă linia de sosire în timpi de la o jumătate de oră până la aproape 4 ore. Evenimentul  sportiv are ca scop strângerea de fonduri pentru proiecte şi cauze ale comunităţii făgărăşene şi este coordonat de către Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului.

foto„Sunt în jur de 400 de participanţi, care pedalează pentru 14 cauze ale comunităţii din Ţara Făgăraşului. Fiecare biciclist care participă s-a înscris pentru una din aceste cauze, plătind o taxă de participare. Până la ora actuală sunt în jur de 40.000 lei strânşi pentru toate cauzele. Fiecare cauză îşi mobilizează singură fondurile, pe care le-a obţinut de la biciclişti şi din donaţiile primite. Toate cauzele vor fi câştigătoare, fiecare urmând să primească câţi bani şi-a înscris. Se premiază primele trei locuri băieţi şi fete, pentru toate cursele, cu diplome şi cupe, iar toţi participanţii primesc la finish medalia. Avem numeroşi sponsori, atât din Făgăraş cât şi din afara localităţii. Avem o echipă de 62 de voluntari. De asemenea, avem concursul tuturor autorităţilor. Practic, comunitatea s-a mobilizat exemplar pentru eveniment. Avem Salvare, puncte de hidratare pe drum, tot ce este necesar la astfel de concursuri. Sunt înscrişi un număr aproximativ egal de adulţi şi copii, cu vârste de la 3 la peste 60 de ani. Tocmai au plecat cele trei curse de 10, 31 şi 46 de km. La 12.30 vor începe cursele copiilor. Vor fi trei categorii de vârstă, care vor da un tur, două tururi şi trei tururi în jurul Cetăţii”, spune Oana Mitea, unul din organizatori.

foto

Aflat deja la a treia ediţie, Bikeathonul adună de la an la an tot mai mulţi participanţi. Pentru ca totul să decurgă „ca la carte”, în faţa Cetăţii este prezentă o Ambulanţă care să intervină la nevoie, iar pe tot parcursul cursei există puncte de hidratare, de unde participanţii îşi primesc apă.

 

 

 

3Pentru a reduce la minim numărul posibilelor accidentări s-a solicitat ca participanţii să poarte echipament de protecţie. Cei care nu aveau cască  au semnat o declaraţie pe proprie răspundere, că sunt conştienţi de riscurile la care se supun.

 

 

„Suntem la a treia ediţie şi pe an ce trece avem tot mai mulţi participanţi. Lumea din comunitate se implică tot mai mult, ceea ce este un lucru foarte bun, pentru că bănuţii, după cum am spus şi altă dată, se direcţionează către anumite cauze din comunitate. Sperăm ca anul viitor să fie şi mai mulţi. A fost un semnal bun pentru că tinerii au înţeles că trebuie să folosească tot mai mult calculatorul, că trebuie să facă înscrieri pe internet. Anul acesta a mers mult mai bine organizarea în acest sens. S-au făcut înscrieri şi aici, dar mult mai puţine comparativ cu primele ediţii. Practic ne-au ajutat şi pe noi, dar s-au ajutat şi pe ei. Avem înscrişi un număr de aproape 150 de copii, pentru cursele din jurul Cetăţii”, a completat Cristina Muntean, Asistent Proiecte la Fundaţia Comunitară “Ţara Făgăraşului”.

4

 

 

 

 

  (Alina Popescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.