LUCRĂRI EDILITARE ÎN COMĂNA

 comanaO data cu încălzirea vremii au demarat lucrările în comuna Comăna. O prioritate, mai ales că se apropie anotimpul secetos, e asigurarea apei în satele comunei. Locuitorii se confruntă încă cu lipsa apei ori de câte ori era secetă, în pofida lucrărilor de foraj şi captare a izvoarelor executate până acum. Administraţia comunei lucrează acum la un proiect la Comăna de Sus care va asigura necesarul de apă pentru întreaga comună.

„Când vremea era secetoasă şi nu erau precipitaţii, izvoarele fiind de suprafaţă, aveam probleme cu debitul apei, iar apa nu era suficientă. Atunci am căutat metode să suplimentăm deficitul de apă şi am captat un izvor în Comăna de Jos, la Iuga, am forat apoi în Crihalma, un foraj de 120 de metri, care ne-a ajutat să compensăm deficitul de apă. Cu toate acestea, apa nu este suficientă. Atunci am reuşit să realizăm un proiect şi să facem un foraj în Comăna de Sus, unde avem garanţia că vor fi 6000 de litri de apă pe secundă, debit suficient pentru absolut tot consumul din comuna Comăna, indiferent de starea vremii“, ne-a spus primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

comanaLucrările în comună continuă şi cu cele de infrastructură. În aceste zile se asfaltează o stradă din Crihalma, urmând ca în perioada următoare să înceapă lucrările şi în Comăna de Sus.

„Chiar în aceste zile se toarnă asfalt pe strada Ciocrac din Crihalma şi avem lucrări în Comăna de Sus, pe strada Frânceştilor, stradă care urmează a fi asfaltată, după care vom trece la strada Fâşi, tot din Comăna de Sus, stradă care ne-a făcut probleme ori de câte ori a plouat. Există un pârâu care trece prin mijlocul străzii. De foarte mult timp ne-am gândit cum să regularizăm acest pârâu. Am făcut un proiect, iar în august sau septembrie vom începe lucrarea. Cu siguranţă, toţi cetăţenii care stau în apropierea acestei străzi nu vor mai avea probleme cu apele pentru că, din păcate, de câte ori plouă, apele inundă strada, dar mai intră şi în curţi“, a mai spus Viorel Grusea

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.