„Avem soluții concrete pentru Ecoterm și Salco începând din 5 iunie”

Macheta_Negrila_FagarasulTau_2105Ion Negrilă, candidatul PSD la Primăria Făgăraș:

„Avem soluții concrete pentru Ecoterm și Salco începând din 5 iunie”

 Foarte mulți făgărășeni se plâng de serviciile oferite de Ecoterm, în special de ”taxa pe țeavă”. Ce se poate face pentru îmbunătățirea situației?

Ion Negrilă: Există câteva proiecte mari de care, dacă nu ne ocupăm, oraşul nu va putea să se dezvolte, să evolueze şi nici măcar să asigure o viaţă mai bună locuitorilor săi. Ecoterm este pe primul loc! De precizat că toate regiile din Făgăraş merg în pierdere. De aceea contractele trebuie renegociate.

Prima măsură la Ecoterm – scoatem taxa pe ţeavă! Da, se poate! Făgăraşul este singurul oraş care aplică o astfel de taxă. Cum vom reuşi acest lucru? Prin contorizarea fiecărei locuinţe. Bugetul local poate suporta aceste costuri. Făgăraşul trebuie să devină independent energetic. O altă propunere este ca Primăria să renunțe la procesele împotriva făgărășenilor legate de taxa pe țeavă.

Nici la Slaco lucrurile nu stau prea bine, iar oamenii cer servicii de calitate. Ce soluții aveți pentru situția de la Salco? Pot fi rezolvate lucrurile?

Ion Negrilă: Prima măsură și cea mai importantă – renegocierea contractului. Raportul dintre calitatea serviciilor şi preţul plătit trebuie să fie în favoarea făgărăşenilor. Scădem preţul! În acest moment, prețul cerut de Salco făgărășenilor este de 6 lei fără TVA, în timp ce aceeași societate practică tariful de 3 lei, în alte localități. Compania este susținută artificial de Primărie, mai mult, jumatate din venituri vin de la instituțiile din subordine Primăriei.

A doua măsură – gunoiul nu trebuie să mai treacă prin oraş. Trebuie să clarificăm situaţia gropii de gunoi, un focar de infecţie pentru cetăţeni, dar şi un pericol pentru mediul înconjurător.

PSD, la nivel județean, pune accent pe înființarea de parcuri industriale ca soluție pentru atragerea investitorilor și crearea de noi locuri de muncă. Luați în calcul și la Făgăraș acest lucru după eșecul Nitroparc?

Ion Negrilă: Cazul Nitroparc a început prost și a evoluat și mai prost din cauza lipsei totale de implicare a Primăriei. Nu a existat nicio strategie pentru dezvoltarea lui şi s-a ajuns la probleme grave de mediu.

Propunerea noastră este înfiinţarea unui parc industrial în zona UPRUC şi a firmelor franceze. Primăria poate veni aici cu achiziţii de terenuri private, asigurarea utilităților și acordarea de facilități pentru investitori prin scutiri de la plata taxelor, impozite pe clădiri şi alte taxe locale.

Promovare electorala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.