„Meseria, brățara de aur“ nu și-a pierdut sensul

grupul-scolar-agricol-av-dr-ioan-sencheaLiceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ și-a deschis porțile pentru a prezenta instituția de învățământ, dar și oferta școlară, elevilor din clasa a VIII-a.  Așadar, absolvenții claselor a VIII-a care vor să învețe o meserie și să obțină o diplomă de mecanic auto, horticultor, lucrător hotelier, bucătar în cadrul școlii profesionale, recunoscută pe piața muncii atât în țară, cât și peste hotare, pot opta ca din toamnă să studieze la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

 În ultima vreme, a luat naştere un nou trend pe piaţa muncii. Meseriaşii sunt din nou la mare căutare, iar cei mai câştigaţi sunt absolvenţii învăţământului profesional. La Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“, tinerii care optează pentru școala profesională se califică în meserii precum mecanic auto, horticultor, lucrător hotelier și bucătar. Iar meseria nu o învață numai la orele de curs, ci prin multă practică. Un avantaj îl constituie faptul că elevii fac practică la agenții economici din zona noastră cu care instituția de învățământ are parteneriate. Astfel că o dată ieșiți pe poarta școlii au șanse mari de a fi angajați.

„La școala profesională ne-am propus  trei clase în calificările mecanic auto, horitcultor și turism și alimentație, jumătate de clasă lucrător hotelier iar celalată jumătate bucătar. La sfârșitul celor trei ani, absolvenții școlii profesionale obțin o diplomă  de certificare a competențelor profesionale de nivel III, recunoscută și la nivel european.  Pot să continue liceul la cursurile de liceu sau pot să continue și liceul la cursurile cu frecvență redusă. Pe parcursul anilor de studii beneficiază de bursă profesională de 200 de lei. Cei de la mecanic auto și hotircultură pot urma cursurile școlii de sofer care sunt în programa de școlarizare  și pot să obțină permis de conducere. Un alt avantaj este fapătul că au foarte multe ore de practică, fie la agenții economici cu care avem parteneriate, fie al noi în școală ceea ce face ca să fie angajați mult mai repede la finalizarea studiilor“, a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“

 

Și elevii care vor să meargă la liceu au la dispoziție trei clase, respectiv economic, industrie alimentară și comerț.

 „Oferta noastră școlară este asemănătoare cu cea de anul trecut, respectiv pentru clasele de liceu ne-am propus trei clase, a câte 28 de locuri fiecare, în domeniile: economic, industrie alimentară și comerț . Fiind liceu tehnologic, absolvenții de liceu au avantajul, pe lângă diplomă de Bacalaureat, pot obține și o diplomă de certificare a competențelor  profesionale nivel IV, recunoscută în comunitatea europeană care le permite să se integreze pe  piața muncii, în domeniile respective“, a spus directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“

Pentru învățământul cu frecvență redusă, pentru anul școlar viitor, va fi organizată o clasă de științe sociale de 28 de locuri.

Pentru școala postliceală se poate opta pentru clasa de tehnician electromecanic auto.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.