LUCRĂRI DE INFRASTRUCTURĂ CA LA CARTE LA UCEA

ucea 1Una din cele mai prospere comune ale Țării Făgărașului este comuna Ucea. Pe parcursul anilor, aici au fost atrași investitori care au făcut ca bugetul comunei să crească substanțial astfel încât lucrări importante, de amploare, pentru care alte administrații locale sunt nevoite să aștepte bani de la Guvern sau de la Consiliul Județean, la Ucea se fac cu bani din bugetul local. Iar în comună se lucrează pe mai multe fronturi. Una din lucrările de anvergură este cea de asfaltare a tuturor străzilor din Ucea de Jos.

ucea 2În Ucea de Jos, muncitorii și utilajele au împânzit satul. Străzile, sau mai degrabă ulițele, sunt pregătite ca la carte pentru asfaltul mult așteptat. Iar lucrarea este făcută astfel încât localnicii, dar și generațiile viitoare să nu mai întâmpine probleme. Așadar, nivelul străzii a fost coborât pentru ca apa pluvială să fie preluată de canalele amenajate în acest sens și să nu mai ajungă în gospodăriile oamenilor.  Mai mult, administrația locală, împreună cu proiectantul, a încercat să amenajeze drumul corespunzător pentur a nu îngreuna traficul. Astfel, acolo unde drumul era destul de îngust s-au căutat soluții, chiar au fost nevoiți să munte stâlpi de electricitate sau de telefonie, pentru ca totul să iasă perfect.

ucea„Suntem pregătiți pentru asfaltarea a cinci străzi din Ucea de Jos . În plus, am pregătit și parcarea de la școală pentru asfaltare ținând cont că acolo se află și Poliția. Iar totul se face corespunzător, iar în acest sens am fost nevoiți să mutăm stâlpi de curent, de telefon, hidranți pentru ca atât strada, cât și trotuarul să aibă o suprafață corespunzătoare. De asemenea, reabilitarea mai presupunea realizarea de  trotuare, zonă verde, delimitate cu borduri“, a spus Marian Băcilă, primarul comunei Ucea.

„Toate străzile din Ucea de Jos vor fi asfaltate. Până în toamnă se termină tot proiectul. Sperăm să reușească constructorul, că noi bani avem“, a mai adăugat primarul.

Corbi, proiect de 1 milion de euro pentru asfalt

uceaȘi dacă în această perioadă se lucrează intens la modernizarea străzilor din Ucea de Jos, urmează un proiect important și în satul Corbi, proiect, de această dată, finanțat cu fonduri europene. 1 milion de euro are proiectul privind modernizarea drumului care face legătura din DN 1 cu satul Corbi și până la DJ105, drumul spre Victoria. În plus, proiectul prevede și realizarea a trei poduri peste pârâul care desparte satul Corbi în două.

„ Lucrăm la un proiect pentru Corbi, pe fonduri europene, un proiect care presupune asfaltarea drumului care pornește de la DN 1, urmând ambele străzi, de-o parte și de alta a pârâului Corbul Ucii și până la drumul comunal care ajunge în DJ 105. Proiectul o să fie în valoare de 1 milion de euro. De asemenea, proiectul prevede trei poduri, la intrare în sat, în partea de jos, la mijlocul satului și în partea de sus a satului“, a mai spus primarul comunei Ucea.

Drumuri forestiere, modernizate

Tot cu fonduri europene se va realiza și un drum forestier, intens circulat de localnicii din Ucea și nu numai. Este vorba despre drumul care face legătura cu zona Sumerna. Nu va fi o lucrare ușoară pentru că presupune o dublare a lărgimii carosabilului.

„Suntem în derulare cu proiectul „Reabilitare, modernizare drumuri forestiere“. Am încheiat procedura de expropriere care  presupune o lărgire a carosabilului de la 5 la 10 metri, suprafața necesară pentru implementarea proiectului. Proiectul are o valoare de 1,3 milioane de euro, bani din fonduri europene, proiect pe care l-am semnat în urma acțiunii în instanță cu fostul APDRP, actualul AFIR“, mai spune Marian Băcilă.

Drumul, în lungime totală de 3,3 kilometri, va avea trei straturi de asfalt. În acest moment, autoritățile așteaptă să iasă CF-ul drumului pentru a începe obținerea avizelor. Termenul final al proiectului este 30 decembrie 2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.