Casa de Cultură Făgăraș a obținut finanțare nerambursabilă de 80.400 lei

casa-de-cultura-din-fagaras-a-fost-renovata-0În data de 04 aprilie 2016 a fost ultima zi în care s-au putut depune spre finanțare proiecte culturale în cadrul Programului județean pentru finanțare nerambursabilă din bugetul propriu al județului Brașov a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale pe anul 2016.

În urma procedurii de selecție și evaluare, Consiliul Județean Brașov a anunțat lista beneficiarilor de finanțări nerambursabile în ordinea punctajelor obținute.

Au fost depuse 36 de proiecte culturale din care nouă au fost declarate eligibile.

Casa municipală de Cultură Făgăraș a câștigat două din cele trei proiecte depuse: Tabăra internațională de muzică ȚARA FĂGĂRAȘULUI și Festivalul portului popular „Făgăraș, foaie de ceapă!“ ediția a II-a.

„Music Camp International” – Tabăra Internațională de Muzică Țara Făgărașului – este o metodologie dezvoltată de peste 15 ani la nivel internațional, care într-o săptămână poate să transmită pasiunea și dragostea pentru instrumente muzicale și muzică corală copiilor și tinerilor talentați.

Nevoia principală la care proiectul face trimitere, se referă la existența unor comunități vii, din punct de vedere muzical, în zona Țării Făgărașului, care necesită un impuls cultural armonios prin cât mai multe experiențe pozitive împreună. Muzica și utilizarea instrumentelor muzicale în particular aduce împreună întreaga comunitate într-un mod plăcut și armonios, oferind o bază și noi relații sociale pe care se poate construi un capital social solid.

Evenimentul de final este un concert susținut de copiii și tinerii care au învășat pe parcursul săptămânii să utilizeze mai multe instrumente. Implementarea proiectului Tabăra Internațională de Muzică Țara Făgărașului la Făgăraș va aduce în prim plan instrumentele muzicale și relevanța acestora pentru comunitățile din zonă. Mai mult, va aduce împreună copii, tineri, părinți, școli, instituții publice, organizații si companii care practică sau susțin muzica și instrumentele muzicale, creând noi legături și experiențe pozitive în comunitate.

 

Festivalul portului popular „Făgăraș, foaie de ceapă!“ ediția a II-a va aduce pe scena Casei de Cultură Făgăraș 12 ansambluri din Țara Făgărașului și din alte zone folclorice și 20 artiști de muzică populară care vor fi acompaniați de Orchestra Casei de Cultură Făgăraș.

Cele două proiecte câștigate de Casa municipală de Cultură Făgăraș vor primi o finanțare nerambursabilă în valoare de 80.400 lei.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.