VEȘTI BUNE PENTRU SOLICITANȚII UNEI LOCUINȚE ANL

ANLVeşti bune pentru solicitanţii de locuinţe prin programul ANL. Aleşii locali au votat pentru abrogarea HCL nr. 69/2016 şi modificarea criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în repartizarea locuinţelor ANL pentru tineri. Astfel, va creşte vârsta până la care se pot depune dosare, de la 35 la 38 de ani.

„Având în vedere prevederile HG nr. 251/2016 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, aprobate prin HG nr.962/2001 […]. Propunem abrogarea HCL nr. 69/2016 şi adoptarea unei hotărâri prin care să se aprobe noile criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor ANL pentru tineri”, se arată în proiectul de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare care a avut loc la începutul acestei luni.

Tot atunci s-a discutat şi despre prelungirea cu încă un an a contractelor deja existente. În momentul actual sunt 140 de locuinţe, în 7 blocuri ANL. Pentru un număr de 35 de locuinţe dintre acestea, contractul de închiriere expiră la data de 1 iunie. Propunerea privind prelungirea contractelor îi vizează pe 35 de chiriaşi din blocurile A, B, C şi D, care au respectat condiţiile cadru şi care sunt la zi cu plata chiriei şi a utilităţilor.

Conform art.1 din această hotărâre, ”Se aprobă prelungirea pe o perioadă de un an a contractelor de închiriere pentru locuinţele construite din fondurile Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, situate în Municipiul Făgăraş, str. Cîmpului, blocurile A, B, C şi D, prevăzute în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, începând cu data de 02.06.2016 şi până la data de 01.06.2017”.

De asemenea, s-a propus recalcularea chiriei pentru aceştia, conform Anexei 7 din HG nr. 251/ 2016, privind modificarea normelor netodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 152/ 1998 privind înfiinţarea ANL, aprobate prin HG nr. 962/ 2001.

Ambele proiecte au fost votate cu unanimitate de voturi a consilierilor locali prezenţi la şedinţa din 9 mai. (A.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.