Cercetașii Făgărașului au organizat Festivalul Luminii

festivalNoaptea Muzeelor nu a fost singurul eveniment care a dat motiv făgărășenilor să se află aseară la Cetatea Făgărașului. Pe aleea Cetății, Festivalul Luminii, organizat pentru prima oară în orașul nostru de cercetașii făgărășeni, a atras sute de curioși.

 

festival 2„Suntem cercetașii Făgărașului și am organizat Festivalul Luminii.  Este pentru prima dată când se organizează aici, la Făgăraș. Am făcut și ateliere pentru copii, unii colegi cântă, am făcut gulguțe și sper ca oamenii să fie încântați de această primă ediție organizată la Făgăraș. Vrem să devină tradiție iar în viitor să fie mult mai amplu. Sunt în această organizație a Cercetașilor de vreo două luni și am făcut fel de fel de activități în aer liber“, a spus Andreea Grecu.

festival 3Datorită rutinei zilnice, a stresului cauzat de problemele și grijile cotidiene, am pierdut din vedere noţiunea bucuriei, oferită de lucrurile mărunte pe care le găsim în jurul nostru. „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”  a fost motto-ul evenimentului denumit, în mod simbolic, „Festivalul Luminii”, un proiect cu tradiţie a Organizației Naționale „Cercetașii României”, care, anul acesta, s-a desfăşurat și în Făgăraș. Acest eveniment a oferit comunităţii locale un cadru natural unic realizat prin eforturile îmbinate ale multor membri ai comunităţii locale (copii, părinţi, profesori, studenţi, sau orice alţi cetăţeni implicaţi, ong-uri și agenți economici).
festival 4Astfel, toate decoraţiunile pregătite cu această ocazie (aproximativ 20.000 de cutiuţe de hârtie de diverse forme, mărimi, culori), desenele realizate de copii, fotografiile expuse în cadrul expoziţiei foto, etc., sunt o modalitate prin care oamenii simpli pot aduce un dar, un plus valoare orașului lor, prin acest spaţiu de manifestare artistică şi spirituală, în etapa de pregătire a evenimentului sau chiar în timpul desfășurării evenimentului.
Datorită acestui fapt, Festivalul Luminii înseamnă mai mult decat un loc plin de lumânări, jongleuri, fotografii şi desene, artă urbană şi oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitaţiei zilnice urbane, şi de face persoanele care participă la festival să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor importante şi a celor minore din viaţă, sau măcar la o varianta extrem de originală de artă şi relaxare.
festival 5Astfel de la ora 17.00, pe aleea din fața Cetății Făgăraș s-au organizat:- ateliere de creație (costrucție gulguțe, desene creion, pictură pe forme de gips, desene pe asfalt, dactilopictură pe suport textil);
– expozitie de desene, picturi si mesaje pozitive;
– întâlniri muzicale fara amplificare (chitara, nai, saxofon, instrumente de percutie);
– zona despre cercetășie (poza mea de cercetaș, panouri informative despre cercetași și cercetășie.

Organizatorii vor ca acest festival să se desfășoare în fiecare an și să devină o tradiție în orașul nostru.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.