20160521_210024Mii de vizitatori au participat la cea de-a treia ediție a evenimentului intitulat „Noaptea Muzeelor“, desfășurat și în orașul nostru. Muzeul Țării Făgărașului și-a deschis porțile încă de la ora 17.00 iar făgărășenii, dar și turiști din alte orașe ale țării, au ținut să viziteze încăperile Cetății Făgăraș.

20160521_204350Cetatea Făgărașului a prins viață noaptea trecuta. Evenimentul Noaptea Muzeelor a adus la instituția de cultură din orașul nostru peste 2000 de vizitatori. În cadrul evenimentului, aceștia au putut să viziteze între orele 17.00-24.00, circuitul expozițional gratuit. Făgărășenii, dar și turiștii ajunși la cetate au fost impresionați de modul cum au fost refăcute multe din încăperi. Iar atracția serii a fost bineînțeles Sala Tronului, care până anul trecut a rămas vreme de mai bine de o jumătate de secol închisă, degradată și fără o destinație stabilă. Alături de ea, Sala Dietei, Camera Doamnei, Salonul Principelui, Turnul Tomori care prin eleganță și reconstituirea interioarelor de epocă au făcut din această vizită o întoarcere în timp.

sala dieteiEvenimentul este la a XII-a ediţie la nivel European.  Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg din Europa, la care intrarea este gratuită. Această manifestare culturală a fost iniţiată de Ministerul Culturii din Franţa şi atrage anual în România câteva sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc anual, într-o sâmbătă din apropierea datei de 18 mai, ocazie cu care se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de Consiliul Internaţional al Muzeelor.

noaptTot cu această ocazie s-a deschis o nouă expoziţie, „Fortificaţii medievale din sud-estul Transilvaniei, în colecţia Emil Fischer”. Aceasta a fost organizată în Turnul Tomory şi va fi deschisă publicului până în luna august.