INFRASTRUCTURĂ MODERNĂ PENTRU FĂGĂRAȘ

poster ALDE 999-lucru FBINFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ ȘI PIETONALĂ (STRĂZI  ȘI TROTUARE)- PRIORITATEA  1 A ANGAJAMENTULUI NOSTRU PENTRU FĂGĂRAȘ

1.Vom continua proiectele de refacere a infrastructurii rutiere și pietonale începute în mandatul 2012-2016 . Există deja finanțare  asigurată în bugetul local din anul 2016 pentru străzile din cartier Câmpului Nou, cartier ANL, Bulevardul Unirii (zona blocuri), străzile Morii, Iazul Morii, străzile Stejarului, Castanului, strada 13 Decembrie (zona case) – trotuar din pavaj și beton asfaltic, strada Negoiu – trotuar din pavaj, strada Dr. Ioan Senchea – trotuar din beton asfaltic, trotuar pe șoseaua Combinatului cu pistă de biciclete (de la stadion până la Colegiul Aurel Vijoli) și parcare Cimitirul Nou, străzile Veteranilor, Livezii.

2.Proiectele de reabilitare pentru care sursa de finanțare este bugetul local din anul 2017 sunt pentru străzile 1 Decembrie și Râului-infrastructura rutieră și pietonală,străzile Andrei Muresanu și C-tin Brâncoveanu – infrastructura rutieră și pietonală,străzile Titu Perția (case), Cânepii și Inocențiu Micu Klein – infrastructura rutieră și pietonală, Strada fără nume din Cartierul Tudor Vladimirescu – infrastructura rutieră și pietonală,strada Podului – infrastructură rutieră și pietonală.

3.Proiecte pentru care există sursa de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.) Lista străzilor cuprinse în proiectul „Asfaltare și modernizare drumuri de interes local în municipiul Făgăraș” prin P.N.D.L.: strada 13 Decembrie, pod peste Berivoi, strada Plopului, șoseaua Combinatului, strada Anton Pann, strada Luncii, șoseaua Hurez, strada Strungului, cvartal colonie Combinat, cartierul Florilor, cvartal Narciselor-cimitir, strada Negoiu.

După finalizarea lucrărilor finanțate prin P.N.D.L. se vor contracta la nivelul anului 2018 lucrările de execuție pentru reabilitarea trotuarelor în Cartierul Florilor și Cartierul Combinat.

4.Proiecte pentru care se va asigura sursa de finantare din bugetul local, P.N.D.L. și surse externe – anul 2018 : cartierul Florilor – trotuare, cartier Combinat – trotuare , cartier Galati (străzile Ana Ipătescu, Aurel Vlaicu, Cireșului) – străzi și trotuare, cartier Meltea (integral) -străzi și trotuare.

5.Proiecte pentru care se va asigura sursa de finantare din bugetul local, P.N.D.L. și surse externe – anul 2019: strada Tăbăcari și cvartal blocuri, strada Salcâmului (reabilitare si extindere infrastructura rutiera și amenajarea unei piste de biciclete până la Zona Industrială Franceză), strada I.C. Drăgușanu – reabilitare trotuare, extindere șosea din strada Câmpului până în strada Negoiu la Zona Industrială Franceză.

6.Proiecte pentru care se va asigura sursa de finantare din bugetul local, PNDL și surse externe – anul 2020: străzile Pălărierilor, Gh. Barițiu și str. Lacului – reabilitare trotuare, strada Libertății – reabilitare și extindere trotuare,crearea unei străzi de legătură între strada Libertății, str. Pălărierilor și strada Podului, strada Oltului – inclusiv trotuare , cartier I. Creangă – străzi și trotuare, strada Cetății – infrastructură rutieră și pietonală.

           

MODERNIZAREA SERVICIILOR DE SALUBRITATE

Ne propunem o nouă viziune privind desfășurarea activității la societatea S.C. SALCO SERV S.A. pentru toate domeniile de activitate colectarea și depozitarea deșeurilor menajere, curățenie stradală, deszăpezire, prin:

-soluții moderne în domeniul gestionării deșeurilor prin implementarea colectării selective a deșeurilor valorificabile;

-modernizarea infrastructurii de precolectare prin amenajarea platformelor și dotarea acestora cu eurocontainere selective și reamplasarea acestora, unde se impune; construcția de containere subterane;

-achiziționarea de utilaje performante pentru curațenia stradală și deszăpezire – perioada 2017-2018;

-colaborarea cu unitățile administrativ-teritoriale și Consiliul Județean Brașov în vederea înființării unui operator regional de salubritate și promovarea unui proiect integrat de management al deșeurilor.

            ILUMINAT PUBLIC

Extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public  în vederea creșterii eficienței energetice Sistemului de Iluminat Public de pe raza Municipiului Făgăraș, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață.

            SISTEM INTEGRAT DE MONITORIZARE VIDEO

Camerele de supraveghere vor fi montate în cele mai circulate zone ale municipiului, locuri de joacă, parcuri, instituții publice și clădiri care se află în proprietatea administrației locale la intrările în municipiu și în intersecțiile aglomerate. Acestea vor fi conectate la un dispecerat amenajat în sediul Poliției Locale care va fi supravegheat în permanență.

            REABILITAREA TERMICA A CLADIRILOR REZIDENTIALE (BLOCURI) ȘI A CLĂDIRILOR PUBLICE (INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT)

Investiții pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale, respectiv:

-îmbunătățirea izolației termice și hidroizolarea anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu superior, planșeu peste subsol), șarpantelor, inclusiv măsuri de consolidare;

-înlocuirea corpurilor de iluminat existente din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață;

Toate aceste proiecte sunt realiste și realizabile, sunt parte integrantă a „Angajamentului pentru Făgăraș 2016-2020” pentru care ne angajăm să le realizăm.

Proiectele acestui Angajament reprezintă o parte din Programul Politic și Administrativ al echipei ALDE Făgăraș pentru perioada 2016-2024, prioritare în acest moment, sustenabile și cu termene clare de finalizare.

PROMOVARE ELECTORALA

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.