GHEORGHE SUCACIU – OMUL PENTRU CARE VORBESC FAPTELE

sucaciuDespre campanie

Cum vă veți desfășura campania în zilele ce urmează?

Din momentul în care am decis să candidez la Primăria Municipiului Făgăraș, am făcut un plan pe care îl respect. Practic, în perioada premergătoare campaniei electorale, am avut ca obiectiv să mă fac cunoscut ca om și ca administrator prin prezentarea realizărilor în Drăguș. Această perioadă s-a încheiat și în momentul de față ne aflăm în plină campanie electorală. Campania se va desfășura mare parte pe teren, între oameni. Vreau să cunosc în detaliu toate nemulțumirile și problemele comunității. Sunt multe. Oamenii vor o schimbare și mă bucură foarte mult atunci când ajung într-un cartier sau stradă și oamenii vin în număr mare să vorbim deschis, sincer și, cel mai important, ca de la om la om. Vreau ca oamenii să înțeleagă că un primar trebuie să fie unul deschis dialogului. Am realizat și un chestionar pe care îmi doresc să îl completeze cât mai multă lume deoarece, la finalul campaniei, vor rezulta statistici relevante pentru ce avem de făcut începând cu data de 6 iunie.
În plus, pe cetățenii care vor să discutăm și nu mă întâlnesc pe teren, îi invit, așa cum am mai spus, pe strada  Nicolae Bălcescu, la nr. 45, pentru a discuta.

 

Care sunt obiectivele dumneavoastră în cazul în care veți ieși primar al Făgărașului?

Obiectivele le-am expus peste tot pe unde am avut ocazia.

 1. Locuri de muncaă – problema numărul unu în Făgăraș și motivul pentru care tinerii pleacă la muncă în afară sau nu se întorc în Făgăraș după finalizarea studiilor.
 2. Lipsa investițiilor – direct legată cu obiectivul 1. Orice investiție presupune locuri de muncă.
 3. Infrastructura – finalizarea proiectelor în desfășurare și urgentarea altor proiecte atât de necesare oamenilor.
 4. Funcționalitatea și eficientizarea instituțiilor – primăria, dar și instituțiile subordonate sau aflate în administrarea primăriei. Sunt foarte interesat de spital și nu o spun doar pentru că este campanie.
 5. Mediul – foarte important pentru implementarea viitoarelor proiecte. Indiferent că vorbim de noi investitori, proiecte de decontaminare sau infrastructură.
 6. Țara Făgărașului – dezvoltarea unui concept unic de promovare pornind de la Cetatea Făgărașului. Avem un potențial turistic pe care este OBLIGATORIU să îl exploatăm. Dar pentru asta, trebuie să avem o viziune lărgită asupra tot ce oferă Țara Făgărașului.Cum vă veți apăra împotriva atacurilor din presă?

  Nu vreau să pierdem timp cu aceste lucruri. Lumea cred că a învățat să facă diferența dintre o publicație care este prezentă în permanență în Făgăraș și una care apare peste noapte, în plină campanie electorală.
  Este regretabil că aceste gazete sunt finanțate de către diferite grupuri de interese, distribuite gratuit, în tiraj mare, bani care puteau fi direcționați către presa locală, pe contracte. Oare cine finanțează aceste „producții”? Nu cred că este greu să ne dăm seama. Tineți minte un lucru: după alegeri aceste publicații vor dispărea pe când voi, presa locală veți continua să existați! Vă sfătuiesc să luați poziție față de acest gen de publicație. Oamenii se plâng că banii nu rămân locului, dar acesta este efectul mentalității anumitor grupuri de interese. Se pretează la orice, doar ca să le fie lor bine.
  Revenind la conținutul lor,  acuzațiile sunt nefondate, sunt menite să mă discrediteze. Referitor la Alexiei Tronciu, acesta deține compania Royall Security, dar este și cetățean al Făgărașului. Are un număr mare de angajați ale căror familii depind de această companie. Întrebați angajații ce părere au despre el și cu siguranță veți vedea realitatea cu alti ochi. Fiind prestator de servicii și dorind să dezvolte compania, lucru posibil numai cu dezvoltarea mediului de afaceri din Făgăraș, a văzut în mine cea mai capabilă variantă de a realiza această dezvoltare. Nu am niciun compromis cu el, este o susținere necondiționată. Cu siguranță dacă dezvoltarea Făgărașului mergea în direcția bună, susținea pe altcineva și probabil nici eu nu aș fi candidat. Las cetățenii să decidă dacă este ceva greșit în acest lucru. Accept orice colaborare care are legătură cu dezvoltarea Făgărașului și implicit obiectivele mele dacă nu este condiționată de vreun interes de grup.

Cât timp lucrurile se întâmplă normal, cu bun simț și fără ilegalități nu văd de ce aș închide ușa în fața vreunui simpatizant. La Drăguș am lucrat cu compania sa de pază, dar contractul a fost încheiat în urma unei licitaţii. De altfel, mai multe primării din Ţara Făgăraşului au colaborat cu firma lui de pază, nu doar comuna Drăguş.

În cazul în care veți ieși primar, veți fi coleg cu oamenii care v-au fost contracandidați. Cum veți lucra cu ei?

Simplu. Eu nu sunt un om care să se lase afectat de trecut pentru că nu am de ce să îmi fie teamă. Am unul curat. Pentru mine este important viitorul și drept urmare va fi o relație strict profesională. Fiecare trebuie să își facă treaba. Voi încerca să le arăt că putem fi oameni și că respectul poate fi redobândit. Fac referire la respectul pe care trebuie să îl arătăm comunității și asta o putem face doar dacă ne respectăm între noi, cei care am fost aleși să administrăm Făgărașul. Dacă avem acest respect, vom putea să dăm uitării toate lucrurile care ne-au învrăjbit în timpul campaniei și să ne punem toate resursele în slujba făgărășenilor care îmi dau seama că sunt foarte dezamăgiți de evoluția lucrurilor în ultimii ani.

Un mesaj de încheiere?

Prin respect putem să readucem Făgărașul acolo unde îi este locul!

Promovare electorala

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.