Premieră? Primarul cheamă în judecată Consiliul Local

sedintaDe câteva luni bune, mărul discordiei dintre Consiliul Local și primarul Făgărașului este alegerea Consiliului de Administrație al Salco Serv.  Consilierii locali nu au fost de acord cu însuşirea Raportului de recrutare şi selecţie al Consiliului de Administraţie al S.C. Salco Serv SA, precum şi propunerea candidaţiilor pentru funcţia de membru în consiliul de  administrare pe motivul unor criterii prea restrictive care au dus ca pe candidaţilor pentru consiliul de administraţie al Salco Serv să ajungă persoane venite din alte oraşe şi din alte instituţii similare.

Acest raport al firmei care a realizat recurtarea candidaților pentru CA al Salco a ajuns de mai multe ori pe masa consilierilor locali, însă fără niciun sorți de izbândă. În urmă cu trei zile, Consiliul Local s-a trezit chemat în judecată de  nimeni altul decât de primarul Făgărașului. Pe fondul acestei chemări în judecată, consilierii locali(10 din cei 17) s-au întâlnit în cadrul unei ședințe de îndată la care a luat parte și avocatul care îi va reprezenta în instanță pe consilierii locali.

„Am rămas surprins de ceea ce se întâmplă. Ne-am trezit după atâta timp că domnul primar dă în judecată Consiliul Local iar Consiliul Local este acționar la societatea Salco Serv. Nu văd ce motiv ascuns ar fi. Mai mult decât atât, probabil ne vom târî în procese, luni, ani buni pe banii contribuabililor. Am întrebat secretarul primăriei cine plătește avocații domnului primar. Doamna secretar ne-a spus că din banii contribuabililor, ceea ce nu mi se pare în regulă“, a spus consilierul local, Ovidiu Popa.

 

„Este o premieră pentru Făgăraș. Nu știu să se mai fi întâmplat vreodată ca primarul să cheme în judecată Consiliul Local. Pentru mine e ceva greu de interpretat. Pentru că primarul vrea să ne îngrădească dreptul la opinie, dreptul la decizie a CL. Nu știu de ce face acest lucru, nu știu ce urmărește. Interesant este că acum la sfârșit de mandat când nici măcar nu mai contează efectele vreunei sentințe favorabile domnului primar sau favorabile Consiliului Local ne trezim că încheiem așa cum am dus-o în ultimii ani, într-un conflict și vreau ca cetățenii să înțeleagă cine a generat aceste conflicte și este cel care ne cheamă astăzi în judecată“, a spus Cătălin Cîrje

 

„Facem întâmpinare pentru a o trimite în Tribunal și să apărăm interesele Consiliului Local care în primul rând nu are capacitate  de exercițiu, dar nici conducătorul unității administrativ teritoriale nu poate să-și atace în instanța de contencios actele luate de organul său deliberativ. Nu știu care sunt interesele lui Salco Serv , dar Consiliul Local nu a luat  hotărâri împotriva lui Salco Serv, ci se gândește la interesele oamenilor care locuiesc în acest oraș și evident că nu vor lua niște hotărâri care să afecteze interesele populației“, a spus av. Doina Moga, avocatul propus să reprezinte CL în acest proces.

În urmă cu două luni, Consiliul Local a propus ca decizia finală privind noul Consiliu de Administrație să revină viitorului Consiliul Local și viitorului primar.

Pe de cealaltă parte, primarul orașului, spune că acum Consiliul Local a încălcat legea și că nu și-a respectat propria horărâre. Mai mult spune că existența societății Salco este în pericol iar acesta este motivul pentru care s-a adresat justiției.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.