Făgărășenii sunt invitați la „Noaptea muzeelor“

expo-muzeu-1-1La sfârşitul săptămânii, făgărăşenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare, la Cetate. Sâmbătă, 21 mai, va avea loc Noaptea Muzeelor. Evenimentul este la a XII-a ediţie la nivel european, iar la Făgăraş se va desfăşura pentru a cincea oară. Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg din Europa, la care intrarea este gratuită. Această manifestare culturală a fost iniţiată de Ministerul Culturii din Franţa şi atrage anual în România câteva sute de mii de participanţi. Pentru ediţia din acest an vor fi deschise publicului 170 de muzee şi alte entităţi culturale din întreaga ţară. Noaptea Muzeelor are loc anual, într-o sâmbătă din apropierea datei de 18 mai, ocazie cu care se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de Consiliul Internaţional al Muzeelor.

„Pentru toţi cei care doresc să vadă gratuit muzeul, vom avea deschis de la orele 17.00 la 24.00. Ultima intrare se va face din faţa Cetăţii, cu o oră înainte de închidere. Aşteptăm un număr cât mai mare de participanţi la ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor”, ne informează Elena Băjenaru, directorul Muzeului Ţării Făgăraşului „Valer Literat”.

Tot în această săptămână se va deschide o nouă expoziţie, „Fortificaţii medievale din sud-estul Transilvaniei, în colecţia Emil Fischer”. Aceasta se va desfăşura în Turnul Tomory şi va fi deschisă publicului până în luna august. „Este o expoziţie pe care o realizăm în colaborare cu muzeul naţional Brukental, o expoziţie cu imagini de prima jumătate a secolului al XX-lea, a unor fortificaţii şi cetăţi din sudul Transilvaniei, plecând de la Râşnov, Bran şi ajugând la Sibiu şi Braşov”, mai spune Elena Băjenaru. (A.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.