Manager de nota 10

elena bajenaru bunElena Băjenaru, directorul Muzeului Ţării Făgăraşului „Valer Literat”, a fost reconfirmată în funcţie în şedinţa CL de săptămâna trecută. Conform prevederilor legislative ale OUG nr. 68/ 2013, privind modificarea şi completarea OUG nr. 189/ 2008 managerii instituţiilor culturale şi activitatea acestora din anul precedent trebuie analizate de o comisie de specialitate. În urma analizei, comisia recomandă Consiliului Local în subordinea căruia se află instituţia publică de cultură, menţinerea în funcţie sau înlocuirea managerului.

Testarea Elenei Băjenaru a avut loc luna trecută. În urma interviului şi a analizării şi notării raportului de activitate depus, aceasta a primit nota 10. Comisia de evaluare a întocmit un raport prin care recomanda păstrarea în funcţie a managerului. Din comisie au făcut parte: prof. univ. dr. Ioan Opriş, directorul Centrului Naţional de Cercetare şi Documentare în Domeniul Muzeologiei; dr. Mihail Ioan Gorgoi, consilier al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Cultural, manager al Muzeului Naţional Peleş; Ilie Bardaşuc din partea CL Făgăraş. Propunerea a trecut cu unanimitate de voturi, astfel Elena Băjenaru rămâne la conducerea muzeului.

„În 11 aprilie a fost evaluarea anuală, realizată în conformitate cu prevederile legislative. Este vorba de Ordonanţa nr. 189/ 2008, potrivit căreia se realizează evaluarea anuală a managementului instituţiilor de cultură. Comisia a fost formată din specialişti în domeniul muzeografiei şi un reprezentant al Consiliului Local, aşa cum prevede această ordonanţă. În urma evaluării, CL a aprobat rezultatul evaluării”, spune Elena Băjenaru, directorul Muzeului Ţării Făgăraşului „Valer Literat”.                                                                             (A.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.