Bilanțul controalelor din școli

politieÎn săptămâna 09-13.05.2016, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov a organizat şi desfăşurat activități în cadrul Planului de acţiune național  privind prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Polițiștii de ordine publică și poliție rutieră  au desfășurat activități de verificare a respectării dispoziţiilor Legii 333/2003,privind paza obiectivelor,Legii 61/1991,privind  sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială,a ordinii și liniștii publice,iar polițiștii rutieri au acționat pentru respectarea în zona școlilor a prevederilor O.U.G. 195/2002. De asemenea, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, fiind depistați 47 elevi care lipseau nemotivat de la cursuri, 6 în mediul urban, 41 în mediul rural.

Polițiștii au efectuat 142 controale,pentru verificarea respectării prevederilor Legii 333/2003 și au aplicat 6 sancțiuni  contravenționale pentru nereguli constatate. De asemenea,polițiștii au aplicat 51 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 și 196 la O.U.G. 195/2002. 

Poliţiştii  Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  au avut 23 de întalniri cu peste 1000 de elevi ai şcolilor gimnaziale şi ai liceelor de pe raza municipiului Braşov, la care au participat  şi 41 de cadre didactice. Temele expuse de poliţişti,  pornind de la noţiuni de răspunderea penală a minorilor şi măsuri educative aplicate acestora, până la prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, modalităţi de prevenire a delincvenţei juvenile, a conflictelor de orice fel, siguranţa pe internet şi prevenirea consumului de droguri, au fost primite cu interes de elevi, care au participat activ, prin întrebări sau chiar exemple de fapte antisociale la care au fost martori sau în care au fost implicaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.